1. Hiihtolatuja ilman ruuhkia

Posiolla riittää lunta loka-marraskuun vaihteesta toukokuun puoleenväliin, mikä mahdollistaa talviset olosuhteet parhaimmillaan jopa 200 päivänä vuodesta.

Valaistuja latuja on 23 kilometriä ja yhteensä latuja löytyy 70 kilometrin verran. Kotivaaran, Kirintövaaran, Riisi- ja Karitunturin sekä Posionjärven hiihtomaastot tarjoavat murtomaahiihtoon erinomaiset mahdollisuudet.

Posion kunta on viime vuonna ottanut käyttöön latukartan, josta voi seurata latujen kunnossapitoa reaaliaikaisesti. Omia suksiakaan ei tarvitse välttämättä ottaa mukaan, vaan voit vuokrata setin edulliseen 15 euron päivähintaan Lomakeskus Himmerkistä. Tarkat latukuvaukset ja tietoa kunnossapidosta löydät täältä.

2. Täysihoito hotellissa, kaupan päälle laskettelulippu ja joulupukin vierailu

Tänä jouluna Erämaahotelli Kirikeskus tarjoaa erityisen joulupaketin, johon sisältyy täysihoidon lisäksi tapaninpäivän laskettelulippu ja Himmerkin aattojuhla jouluillallisineen, johon ilmestyy joulupukki poroineen – ja hänellä on jokaiselle pieni lahjakin mukana.

  • Yhden hengen huone täysihoidolla 400 euroa / henkilö / 4 vrk.
  • Pariskunnalle 340 euroa / henkilö / 4 vrk. Lisäpäivät 85 euroa / aikuinen
  • Perheelle (2 aikuista 2 lasta). 975 euroa / 2 aikuista ja 2 lasta / 4 vrk (Lapset 4-12v). Lisäpäivät 240 euroa / perhe

3. Ihaile keramiikkaa tai upota kädet saveen itse

Kun suuntaat Posion keskustassa sijaitsevalle kulttuurikeskus Pentikmäelle, kannattaa varata aikaa useampi tunti. Pentikin valtavan tehtaanmyymälän ja vintage-kaupan lisäksi sieltä nimittäin löytyy kahvila, kahvikuppimuseo, Muistoja maalta -museo sekä Anu ja Topi Pentikäisen vanha koti, joka on muutettu Pentikin historiasta kertovaksi museoksi.

Yksi Posion kuvatuimmista kohteista on samalla pihalla sijaitseva Anu Pentik Galleria, jonka koko etuseinä on valmistuksessa särkyneestä keramiikasta tehty valtava mosaiikkiteos. Galleriassa on kaksi kertaa vuodessa vaihtuva näyttely.

Posion keskustassa sijaitsevassa Alvarissa on Posiolla asuvan korealaisen keramiikkataiteilijan Miki Kimin galleria ja kauppa. 17.12. saakka Alvarissa on esillä ”Metsän ystävät” –niminen keramiikkanäyttely ja pop up -kahvila. 20 euron hintaan pääset upottamaan kädet saveen ihan itse. Hintaan kuuluu savi, lasitus ja poltot. Lue lisää täältä.

4. Talven viikko-ohjelma Naali Lodgessa ja herkuttelua ravintola Tapiossa

Jos kaipaat helppoa talvilomaa, jolla kaikki on järjestetty puolestasi alusta loppuun, suuntaa Naali Lodgeen. Tällä viikon kestävällä elämyksellisellä luontolomalla pääset todella rentoutumaan, kun ei tarvitse itse miettiä viikon ohjelmaa tai kuljetuksia.

Pakettiin sisältyy kuljetus joko Kuusamon lentokentältä tai Rovaniemen rautatieasemalta, opastettu hiihtovaellus Riisitunturilla, kalastusretki Kitkajärvelle paikallisen kalastajan kanssa, vierailu poro- ja huskytilalle sekä opastettu retki Korouoman rotkolaaksoon ihailemaan Suomen suurimpia jääputouksia. Ja tietenkin majoitus upeassa Naali Lodgessa ja ateria kuuluisassa Ravintola Tapiossa. Hinta per henkilö: 1 904 euroa.

5. Rentouttava saunailta

Mikä tuntuukaan paremmalta kuin astua lämpimään saunaan tai paljuun talvisen ulkoilupäivän jälkeen. Posiolla se onnistuu Erämaahotelli Kirikeskuksessa, josta voit vuokrata saunan ja paljun 350 euron hintaan ja pelkän saunan 200 eurolla. Oman mausteensa saunaelämykseen tuo Kirikeskuksen yhteistyökumppanin Luonnokkaan hemmottelupalvelut. Saunarakennuksessa sijaitsevaan takkatupaan mahtuu 15–20 henkilöä ja suuren luonnonkivitakan äärellä voi nauttia iltapalaa.

Valkean Peuran Valtakunnassa pääset perinteiseen savusaunaan, jonne mahtuu peräti 15 henkilöä. Talvella uskaliaimmat voivat kokeilla avantouintia tai kuivakelluntaa. Valkean Peuran Valtakunnan palveluihin kuuluvat myös porosafarit, kotaruokailut, pito-ja kokouspalvelut sekä juhlien järjestäminen. Saunaillan hinta 250 euroa sisältää pyyhkeet.

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS

Lomavinkit

Kuuluisa hehtaari

Lomavinkit

Näe revontulia

Lomavinkit

Riisitunturi

Lomavinkit

Posion talvi

Museo

Pentik