Hiihtoloma 2021

HIIHTOLOMAVIIKOT 8-10

Maalis-huhtikuussa Posiolla vietetään kirkkaita päiviä hangilla hiihtäen, järvien jäillä pilkkien ja ensimmäisiä muuttolintuja takaisin toivotellen. Kokosimme tärkeimmät elementit unohtumattomaan talvilomaan Posiolla.

 • Hiihtolomaviikoilla Kirintövaaran laskettelukeskuksen rinteet ovat avoinna joka päivä klo 11-17.
 • Talven viikko-ohjelmasta löytyy tekemistä joka päivälle - huskyajelua, porotilaan tutustumista, liukulumikenkäilyä, ihania saunoja ja kulttuurikohteita.
 • Posiolta löytyy yli 70 kilometriä hiihtolatuja jokaiseen makuun. Valaistuja latuja on noin 23 kilometriä. Talven huurteisiksi koristamille Kari- ja Riisitunturille vievät elämykselliset erämaaladut.
 • Talviretkeilyä kävellen, maastopyörällä tai huskyjen kyydissä

  Posiolla on lukuisia retkeilyreittejä, jotka ovat avoinna läpi talven. Tutustu Suomen hienoimpiin jääputouksiin Korouoman luonnonsuojelualueella ja lähde talvipyöräilemään Riisitunturin kansallispuistoon. 20 kilometriä pitkä talvipyöräilyreitti avataan 20.2.2021. Fatbiken voit vuokrata Riisitunturin lähtöpisteellä sijaitsevasta Eräkahvila Tykystä.

  Riisitunturin kansallispuistoon pääsee myös huskyjen kyydittämänä. Varaa oma seikkailusi suoraan Kota-Huskyn nettisivuilta.

  Majoitusta täysihoidolla ja puolihoidolla

 • Aivan Kirintövaaran laskettelukeskuksen ja hiihtolatujen vieressä sijaitsevalla Erämaahotelli Kirikeskuksella on tarjolla puolihoitopaketteja, alk. 70 euroa / hlö / vrk kahden hengen huoneessa ja 54 euroa / hlö / vrk neljän hengen huoneessa. Varauksen voit tehdä helposti netissä. Tutustu samalla myös Kirikeskuksen kurssitarjontaan, josta löytyy kaikkea keramiikasta valokuvaukseen ja joogaan.

 • Jos kaipaat helppoa talvilomaa, jolla kaikki on järjestetty puolestasi alusta loppuun, suuntaa Naali Lodgeen. Viikon kestävään elämykselliseen luontolomaan sisältyy kuljetus joko Kuusamon lentokentältä tai Rovaniemen rautatieasemalta, opastettu hiihtovaellus Riisitunturilla, huskyajelu sekä opastettu retki Korouoman rotkolaaksoon ihailemaan Suomen suurimpia jääputouksia. Ja tietenkin majoitus Naali Lodgessa ja ateriat kuuluisassa Ravintola Tapiossa. Hinta: 1350€/henkilö.
 • Vietä viikko mökissä

  Posio tunnetaan mökkikuntana ja vuokramökkejä onkin tarjolla moneen makuun. Tarjontaa löytyy erämökeistä hulppeisiin huviloihin kaikkien palveluiden lähellä. Osa mökeistä on varattavissa kätevästi suoraan verkkokaupasta.

  Valokuvaustyöpajoja ja keramiikkakursseja

  Luonnon lisäksi Posio tunnetaan keramiikasta ja täällä voit päästä luovuutesi valloilleen.

 • Erämaahotelli Kirikeskus järjestää keramiikkakurssejakoko perheelle. Kurssilla tehdään kodin koristelaattoja Kirsi Kivivirran opastuksella.

 • Paikallista keramiikkaa pääset ihailemaan kulttuurikeskus Pentik-mäen museoissa ja gallerioissa sekä Miki Studion näyttelyssä. Käy katsomassa myös keskustan upeita mosaiikkiteoksia, jotka ovat Paula Suomisen ja Teuvo Tuomivaaran käsialaa.

 • Jos olet kiinnostunut valokuvauksesta, Kirikeskuksen maisemakuvauskurssit ovat juuri sinua varten. Valokuvaaja Petri Puurusen pitämiä kursseja järjestetään yhden, kahden ja kolmen päivän pituisina ja niihin sisältyy majoitus ja täysihoito Erämaahotelli Kirikeskuksessa.
 • Kokeile Lomakeskus Himmerkin uudistunutta ruokalistaa ja muita Posion ravintoloita ja kahviloita

  Lomakeskus Himmerkissä voi käydä herkuttelemassa uudelta ruokalistalta muun muassa makoisat riista- ja kasvisburgerit, jotka on alusta saakka tehty Himmerkin keittiössä. Riisitunturin kansallispuiston lähtöpisteellä sijaitseva Eräkahvila Tykky on toinen hiihtoloman ehdoton elämys. Nauti kotoisassa kodassa kuppi kuumaa tai tuoreitä lättyjä!

  Klikkaa tästä kaikki Posion ravintolat ja kahvilat.

  Kalastusreissu paikallisen kanssa

  Kalastus kuuluu voimakkaasti posiolaiseen kulttuuriin. Paikallisille ei ole lainkaan erikoista syödä tuoretta kalaa useana päivänä viikossa. Niinpä alueen kalastajat haluavat tarjota saman mahdollisuuden myös matkailijoille. Voit lähteä talviverkoille tai pilkkimään Oiva Tourin Oiva Soudunsaaren kanssa tai Posio Outdoorsin Timo Posion johdolla. He näyttävät parhaat kalapaikat ja kertovat mielellään, miten Posiolla eletään luonnon leppoisassa rytmissä.

  Osallistu hiihtokilpailuun!

  Posion Pyrinnön hiihtojaosta järjestää matalan kynnyksen Holvi-hiihtokisoja. Tapahtumapaikkana on Pentik-mäen läheisyydessä sijaitseva Hiihtomaa-alue. Osallistumalla kaikkiin Holvi-hiihtoihin varmistat itsellesi menestymismahdollisuudet hienoihin viimeisen osakilpailun yhteydessä jaettaviin arvontapalkintoihin!

  Kisapäivät, tyylit ja matkat
  Ti 26.1. - perinteinen - 2km, 4km
  Ti 16.2. - perinteinen - 2km, 4km
  Ti 9.3. - vapaa - 2km, 4km
  Ti 30.3. - vapaa - skicross

  Matkaan voi lähteä vapaavalintaisesti klo 17.00-17.30 välillä yksin tai porukalla. Ajanotto on vapaaehtoinen. Pakkasraja -15 astetta. Pakkasen peruessa varapäivä on seuraavan viikon tiistai.

  Osallistumismaksu: Pyrinnön jäsenille ilmainen, muut 10€, lapset alle 12-vuotiaat 5€.

  Seuraa tiedotusta Pyrinnön nettisivuilla.

  Lähialueen majoitus

  Vapaita kohteita tulevana viikonloppuna 22.01.-24.01.

  Majoitus

  Tutustu myös näihin

  Parhaat kokemukseni Posiolla

  Georgialainen Nano Khetsuriani, 24, vietti kolme kuukautta Posiolla tutustumassa paikalliseen elämäntapaan.

  Vinkit lomaan Posion Riisitunturilla

  Mökkimajoitusta, luontoelämyksiä ja luonnontuotteita.

  Keramiikkaa ja luontoelämyksiä

  Arktisen keramiikkakeskuksen järjestämä symposiumi kutsuu koolle keramiikkataiteilijoita.

  Posion kesä on täynnä tekemistä

  Kokosimme kaikki tapahtumat ja kulttuurikohteet samalle sivulle