Kansallispuistojen kainalossa

Itä-Lapin matkailualueella on viisi ainutlaatuista kohdetta: Posio, Pyhä-Luosto, Savukoski, Kemijärvi ja Salla. Tiesitkö, että alueelta löytyy peräti viisi kansallispuistoa ja lukuisia uniikkeja kesätapahtumia?

Oiva kulkuväline Itä-Lappiin matkaavalle on oman auton lisäksi vaikkapa Suomen halki kulkeva juna. Lähin rautatieasema on Kemijärvellä, jonne kulkee yöjunavuoro. Mukaan yöjunaan saa kätevästi myös oman auton. Tutustu VR:n junamatkoihin ja aloita Itä-Lappi lomasi suunnittelu.

 

 

Koe ja nauti kesällä & syksyllä

Itä-Lapin yöttömässä yössä edes aika ei ole rajana. Luonto on saavutettavanasi patikoiden, meloen ja suppaillen ympäri vuorokauden. Tunturin huipulle polkaiset vaivattomasti sähköavusteisella fatbikella, ja kameran linssin läpi ikuistat silmiä hivelevät maisemat.

Paljon yhteistä – paljon ainutlaatuista

Itä-Lapin kohteilla on paljon yhteistä. Puhdas erämaaluonto, rauha ja hiljaisuus ovat jotakin aivan muuta kuin suuremmissa Lapin kohteissa. Viisi Itä-Lapin kansallispuistoa napapiirin tuntumassa pitävät huolta luonnon vaalimisesta osaltaan. Sen lisäksi matkailualueet kehittävät toimintaansa vastuullisesti. Alueella toimii lukuisia ympäristösertifioituja yrityksiä, ja määrä kasvaa kaiken aikaa.

ITÄ-LAPIN MATKAILUALUEET

Posio
Pyhä
Savukoski
Kemijärvi
Salla

 

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS

Lomavinkit

Kuuluisa hehtaari

Lomavinkit

Näe Revontulia

Lomavinkit

Posion kesä

Lomavinkit

Posion ruska

Lomavinkit

Pentik