Posion kesä tarjoaa monenlaista ohjelmaa – jokaiselle jotakin! Lähes kaikki viikko-ohjelman palveluista ja käyntikohteista on tarjolla päivittäin. Korouoman, Riisitunturin, Kirintövaaran, Hirsiniemen ja kylän reiteille pääsee milloin tahansa, kellon ympäri.

Jos kaipaat vinkkejä reissullesi, matkailuneuvonta löytyy Pentik-mäen kulttuurikeskuksesta, Anu Pentik Gallerian alakerrasta. Neuvonta on avoinna arkisin klo 10-17. Palvelu myös puhelimitse +358 44 767 4218 sekä sähköpostitse posio@lapland.com

Maanantai

Pentikin Taikaa

Tutustu Pentik-mäen kulttuurikeskuksen museoihin ja näyttelyihin sekä tee edullisia ostoksia tehtaanmyymälässä. Tarjolla on myös opastettuja kierroksia, joilla saat syvällisemmän käsityksen Pentik-mäen monipuolisesta tarjonnasta ja historiasta.

Pentik-mäen opastettu kierros
Hinta: alkaen 38 € (+ pullakahvit 5 €/hlö)
Yhteystiedot: Posion Matkailuyhdistys / matkailu.neuvonta@posio.fi / 044 7674 218

Kierros on saatavilla vain arkipäivisin.
Teethän varauksesi viimeistään kolme vuorokautta etukäteen.

Tutustu

Tiistai

Kahvittelua ja ostoksia Ingan Tuvassa

Ingan Tuvasta löydät paikallisia käsitöitä sekä sisustus- ja lahjatavaroita. Ostoshetken päätteeksi voit nauttia kupposen kahvia kotitekoisten leivonnaisten kera.

AVOINNA:
Ma–pe 8.00–17.00
La, su suljettu

Tutustu

Keskiviikko

Lasillinen kuohuvaa Korpihillassa

Ihastuttava käyntikohde! Korpihillassa raikkaat ja puhtaat Lapin marjat ja yrtit jalostuvat käsityönä korkealaatuisiksi tuotteiksi. Korpihillan herkkupuoti ja kahvila Tolvan kylässä Holtinojantien varrella tarjoaa kahvihetkiä, ruoka- ja juhlapalveluita sekä herkkuja romanttisissa vanhan ajan tunnelmissa.

Miten olisi lasillinen alkoholitonta kuohuvaa kuusenkerkkää, suklaakonvehti, vohveleita tai hillamarmeladia?

Korpihillan Facebook-sivu

Torstai

Kauniita hetkiä Kartanossa

Anu ja Topi Pentikäinen kunnostivat yli 150 vuotta vanhan timisjärveläisen porotilan taiteen kodiksi. Pentik Kartano toimii taidekotina, vierasateljeena sekä näyttely- ja tapahtumapaikkana. Pentik Kartano tarjoaa elämyksiä taiteen ja kulttuurin parissa.
Pentik Kartanolla järjestetään opastettuja kierroksia, elämyksellisiä kursseja ja yrttiretkiä. Idyllisestä pihapiiristä löytyy kasvihuone ja ihania kotieläimiä. Kahvilassa voi herkutella makoisilla nokkospiirakoilla tilan oman yrttiteen kera.

PENTIK KARTANO
Timisjärventie 26

Kartanon Galleriassa Anu Pentikin ja lapsenlapsensa Iiris Pentikäisen näyttely “Lintuja ja Loitsuja”.

Avoinna klo 12-17

Pentik kartanon facebook-sivu

Perjantai

Lounas Lapin Sadussa

Ihastuttavasta Lapin Sadusta löydät kattavan lounasbuffetin aina arkipäivisin. Lounas sisältää lämpimän ruuan (myös keittovaihtoehto), salaatin ja leivän, sekä jälkiruokaherkun ja -kahvin.

NAM!

Lapin satu

Lauantai

Saunapäivä!

Saunan pehmeässä lämmössä on mukava vetreyttää väsyneitä lihaksia, jäsennellä ajatuksia ja hengitellä syvään. Luonto ja sen hiljaisuus yhdistettynä saunomiseen ovat avain virkistäytymiseen niin henkisesti kuin fyysisestikin. Sauna vetoaa myös hajuaistiin levittäen savun, koivun, veden ja puun tuoksua sekä kuuloaistiin jakaen tulen ritinän, veden sihinän sekä vihdan läiskeen rauhoittavaa ääntä.

Saunan voit vuokrata useammasta kohteesta, esimerkiksi:
Aneen Loma 0400-196638
Lomakeskus Himmerki 0440 352 602

Sunnuntai

Retki Riisitunturiin!

Riisitunturin kansallispuisto sijaitsee parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä Posion keskustasta. Riisitunturin korkeimman huipun lähelle pääsee autolla joten kohde on suhteellisen helposti saavutettavissa.

Valittavissa on erilaisia päiväreittejä:

Riisin rääpäsy, 4,3 km rengasreitti
Riisin rietas, 10,7 km rengasreitti

…Tai sitten parkkipaikalta voipi ottaa ja kävellä suorilta Riisitunturin autituvalle ja takaisin, matkaa tulee noin 1.5km / suunta. Kaikki reitit ovat todella hyvin merkattuja.

Riisitunturin kansallispuisto

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS

Kesä

Frisbeegolf

Kesä

Kalastus

Kesä

Kesäretkeily

Kesä

Metsästys

Kesä

Suunnistus