Posion kesä tarjoaa monenlaista ohjelmaa – jokaiselle jotakin! Lähes kaikki viikko-ohjelman palveluista ja käyntikohteista on tarjolla päivittäin.

Jos kaipaat vinkkejä reissullesi, matkailuneuvonta palvelee puhelimitse +358 44 767 4218, sähköpostitse posio@lapland.com ja somessa @posiolapland.

Maanantai

Kulttuuria Pentik-mäellä

Pentik-mäen kesä on täynnä uutuuksia: kesätorilta löytyy peräti seitsemän keramiikkakojua, ja terassilla voit nautiskella Pentik-hodareilla ja wrapeilla, joko poro- tai nyhtökauratäytteellä. Anu Pentik Galleriassa on Pentikin 50-vuotisjuhlan kunniaksi yrityksen historiasta kertova näyttely, ja tehtaanmyymälässä Puukkoseppämestari Markku Parkkisen puukkonäyttely.

Tutustu

Tiistai

Kahvittelua ja ostoksia Ingan Tuvassa

Ingan Tuvasta löydät paikallisia käsitöitä sekä sisustus- ja lahjatavaroita. Ostoshetken päätteeksi voit nauttia kupposen kahvia kotitekoisten leivonnaisten kera.

AVOINNA:
Ma–pe 8.00–17.00
La, su suljettu

Tutustu

Keskiviikko

Lasillinen kuohuvaa Korpihillassa

Ihastuttava käyntikohde! Korpihillassa raikkaat ja puhtaat Lapin marjat ja yrtit jalostuvat käsityönä korkealaatuisiksi tuotteiksi. Korpihillan herkkupuoti ja kahvila Tolvan kylässä Holtinojantien varrella tarjoaa kahvihetkiä, ruoka- ja juhlapalveluita sekä herkkuja romanttisissa vanhan ajan tunnelmissa.

Miten olisi lasillinen alkoholitonta kuohuvaa kuusenkerkkää, suklaakonvehti, vohveleita tai hillamarmeladia?

Tutustu korpihillaan

Torstai

Kauniita hetkiä Kartanossa

Anu ja Topi Pentikäinen kunnostivat yli 150 vuotta vanhan timisjärveläisen porotilan taiteen kodiksi. Pentik Kartano toimii taidekotina, vierasateljeena sekä näyttely- ja tapahtumapaikkana. Tänä kesänä avajaisia vietetään 20.6.2021 ja erilaisia tapahtumia järjestetään pitkin kesää. Ohjelmassa on muun muassa yrttipäivä, käsityöpäivä, ruokapäivä ja Koudan ilta.

PENTIK KARTANO
Timisjärventie 26

Tutustu Pentik Kartanoon

Perjantai

Lähiruokalounas

Ihastuttavasta Lapin Sadusta löydät kattavan lounasbuffetin aina arkipäivisin. Lounas sisältää lämpimän ruuan (myös keittovaihtoehto), salaatin ja leivän, sekä jälkiruokaherkun ja -kahvin.

Lomakeskus Himmerkin lähiruokalistalta löytyy muun muassa riistaburger, paikallista siikaa ja tietenkin perinteinen poronkäristys. 

TUTUSTU RAVINTOLOIHIN

Lauantai

Saunapäivä!

Saunan pehmeässä lämmössä on mukava vetreyttää väsyneitä lihaksia, jäsennellä ajatuksia ja hengitellä syvään. Luonto ja sen hiljaisuus yhdistettynä saunomiseen ovat avain virkistäytymiseen niin henkisesti kuin fyysisestikin. Sauna vetoaa myös hajuaistiin levittäen savun, koivun, veden ja puun tuoksua sekä kuuloaistiin jakaen tulen ritinän, veden sihinän sekä vihdan läiskeen rauhoittavaa ääntä.

Saunan voit vuokrata useammasta kohteesta, esimerkiksi:

Aneen Loma 
Lomakeskus Himmerki 
Valkean Peuran Valtakunta
Naali Lodge
Erämaahotelli Kirikeskus (myös palju vuokrattavissa!)

Sunnuntai

Retki Riisitunturiin!

Riisitunturin kansallispuisto sijaitsee parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä Posion keskustasta. Riisitunturin korkeimman huipun lähelle pääsee autolla joten kohde on suhteellisen helposti saavutettavissa.

Valittavissa on erilaisia päiväreittejä:

Riisin rääpäsy, 4,3 km rengasreitti
Riisin rietas, 10,7 km rengasreitti

…Tai sitten parkkipaikalta voipi ottaa ja kävellä suorilta Riisitunturin autituvalle ja takaisin, matkaa tulee noin 1.5km / suunta. Kaikki reitit ovat todella hyvin merkattuja.

Riisitunturin kansallispuisto

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS

Kesä

Frisbeegolf

Kesä

Kalastus

Kesä

Kesäretkeily

Kesä

Metsästys

Kesä

Suunnistus