Pääsiäinen 2021

Pitkiä aurinkoisia päiviä, hangilla hiihtoa, muuttolintujen tarkkailua, keramiikkataiteesta nauttimista joko tutustumalla näyttelyihin tai osallistumalla kursseille. Sitä on pääsiäinen Posiolla. Kokosimme vinkit onnistuneeseen pääsiäislomaan:

 • Pääsiäisenä Kirintövaaran laskettelukeskuksen rinteet ovat avoinna joka päivä klo 11-17.
 • Talven viikko-ohjelmasta löytyy tekemistä joka päivälle – huskyajelua, porotilaan tutustumista, liukulumikenkäilyä, ihania saunoja ja kulttuurikohteita.
 • Posiolta löytyy yli 70 kilometriä hiihtolatuja jokaiseen makuun. Valaistuja latuja on noin 23 kilometriä. Karitunturille ja Riisitunturille vievät elämykselliset erämaaladut. Livohkassa hiihtelet upean Livojärven jäällä.
 • Haussa liukulumikengät, sukset tai fatbike? Retkeilyvälinevuokrauksesta löydät tietoa täältä.
 • Täältä löydät vinkkejä luontokuvauksesta kiinnostuneille valokuvaajille. Huhti-toukokuussa Posiolla myös järjestetään lintukuvauskursseja!
 • Lomaile turvallisesti ja tutustu matkailijoiden koronaohjeisiin.

Vauhdin hurmaa kevättalven auringossa

 • Posiolla on lukuisia retkeilyreittejä, jotka ovat avoinna läpi talven. Tutustu Suomen hienoimpiin jääputouksiin Korouoman luonnonsuojelualueella, jossa kulkee viiden kilometrin pituinen Koronjää-reitti. Muista tuoda eväät mukaan, sillä kanjonin pohjalla sijaitsee useita laavuja!
 • Jos talvipyöräily on sinun juttu, kannattaa suunnata talvipyöräilemään Riisitunturin kansallispuistoon. Fatbiken voit vuokrata Riisitunturin lähtöpisteellä sijaitsevasta Eräkahvila Tykystä.
 • Riisitunturin kansallispuistoon pääsee myös huskyjen kyydittämänä. Varaa oma seikkailusi suoraan Kota-Huskyn nettisivuilta.
 • Lähde poroajelulle Ylitalon Poromatkailun tai Valkean Peuran Valtakunnan ystävällisten porojen kanssa. 
 • Posion moottorikelkkareitit on avattu. Keskustan reittien lisäksi Posiolta voi ajella Rukalle, Ranualle ja Syötteelle. Reittikartat, vuokrakelkat ja kaiken muun tarpeellisen tiedon löydät tältä sivulta.

Hotellimajoitusta järven rannalla

 • Aivan Kirintövaaran laskettelukeskuksen ja hiihtolatujen vieressä sijaitsevalla Erämaahotelli Kirikeskuksella on tarjolla Anu Pentikin stailaamia hotellihuoneita, hinnat alk. 95 euroa / vrk kahden hengen huoneesta ja 125 euroa / vrk neljän hengen huoneesta. Varauksen voit tehdä helposti netissä. Tutustu samalla myös Kirikeskuksen kurssitarjontaan, josta löytyy kaikkea keramiikasta valokuvaukseen, joogaan ja saunahoitoihin. Ateriat tuodaan suoraan huoneisiin, joten koronaturvallinen loma on taattu!
 • Hotelli Lapin Satu sijaitsee aivan Posion keskustan tuntumassa Posiojärven rannalla, josta pääset myös hiihtämään ihanalle aurinkoladulle. Huoneita on vielä vapaana!
 • Kaikki Posion majoituskohteet löydät täältä.

Vietä viikko mökissä

Posion vuokramökit ovat jo pääsiäiselle pitkälti varattuja, mutta peruutuksien varalta kannattaa tarkkailla tilannetta. Tarjontaa löytyy Riisitunturin kansallispuiston tai Korouoman kanjonin lähellä sijaitsevista erämökeistä hulppeisiin huviloihin laskettelurinteiden ja hiihtolatujen vieressä. Tutustu mökkeihin. Osa mökeistä on varattavissa kätevästi suoraan verkkokaupasta.

Keramiikkaa kaikenikäisille

Luonnon lisäksi Posio tunnetaan keramiikasta ja täällä voit päästä luovuutesi valloilleen.

 • Erämaahotelli Kirikeskus järjestää koko perheelle suunnatun Kaakelirallaa-keramiikkakurssin 2.-4.4. Kurssilla tehdään kodin koristelaattoja Kirsi Kivivirran opastuksella. Kurssin hinta  on 895 € / aikuinen ja lapsi (sis. alv, majoituksen 2hh huoneessa, aamiaiset, lounaat, illalliset + kahvi/teetarjoilut ja 50 €:lla materiaali- ja polttokustannuksia, joka riittää normaaliin kurssiosallistumiseen).
 • Paikallista keramiikkaa pääset ihailemaan kulttuurikeskus Pentik-mäen museoissa ja gallerioissa sekä Miki Studion näyttelyssä. Käy katsomassa myös keskustan upeita uusia mosaiikkiteoksia, jotka ovat Paula Suomisen ja Teuvo Tuomivaaran käsialaa.
 • Anu Pentik Galleriassa on avoinna Pentik 50 -juhlavuoden näyttely.

Pääsiäisateria ravintolassa tai noutopakettiin

Hallitus  päätti sunnuntai-iltana, että ravintolat voivat avata Lapissa ovensa maanantaista lähtien kaikissa muissa kunnissa paitsi Kittilässä. Myös Posion ravintolat ovat avoinna 29.3. alkaen koronaturvallisuutta noudattaen. Useimmissa ravintoloissa take away -mahdollisuus toimii edelleen sitä haluaville.

Ravintolat:

Lomakeskus Himmerkin ravintola on avoinna päivittäin kello 8-20. Ruoka-annokset saat myös kotipakettiin puhelinsoitolla ja tilausta ei tarvitse tulla noutamaan sisältä ravintolasta, vaan ne voidaan tuoda autollesi maksupäätteen kanssa. Tilaa numerosta: 044 035 2602. Ruokalista: www.himmerki.com/ravintola.

Valkean Peuran Valtakunta kuljettaa noutoruokaa Posion keskustaan lauantain 3.4. klo 12. Viimeinen tilauspäivä on tiistai 30.3. Tilaukset numerosta 0407700836. Herkullinen menun löydät Valkean Peuran Valtakunnan Facebook-sivulta.

Posion Neste ja Kotipizza on avoinna normaalisti, kaikki ruoka-annokset saatavana kotipakettiin.

Erämaahotelli Kirikeskus on avoinna siellä yöpyville asiakkaille, joille ateriat tuodaan halutessa suoraan huoneisiin. Lisäksi 3.4. majoittujille tarjoillaan myös ihana pääsiäisillallisen erikoishintaan 23 euroa. Samana päivänä järjestetään pääsiäisillallinen myös muille kuin majoittujille hintaan 34 euroa (lapset -50%). Pöydän pääsiäisillalliselle voi varata perjantaihin klo 18 mennessä 0413150131 tai info@kirikeskus.fi.

Ravintola Peikonpesä on avoinna su-to klo 11-20 ja pe-la klo 11-22. Kaikki annokset saa kotipakettiin.

Lapin Satu -ravintolan lounasta voi hakea kotipakettiin klo 10.30-14.30.

Ravintola Tapio on avoinna ke 31.3. alkaen ti-la klo 18-22. Pöytävarauksia voi tehdä soittamalla 041 810 2547. Boujee Bun -take away menu ei ole enää saatavilla.

Kahvilat:

Eräkahvila Tykky on avoinna ke-su 11-16 Riisitunturin lähtöpisteellä.

Kahvila ja herkkupuoti Korpihilla on avoinna 1.-5.4. klo 11-17 Tolvan kylässä.

Pentik-mäen kahvila avoinna ma-pe 10-17 ja la-su 10-16.

 

Kalastusreissu paikallisen kanssa

Kalastus kuuluu voimakkaasti posiolaiseen kulttuuriin. Paikallisille ei ole lainkaan erikoista syödä tuoretta kalaa useana päivänä viikossa. Niinpä alueen kalastajat haluavat tarjota saman mahdollisuuden myös matkailijoille. Voit lähteä talviverkoille tai pilkkimään Oiva Tourin Oiva Soudunsaaren kanssa tai Posio Outdoorsin Timo Posion johdolla. He näyttävät parhaat kalapaikat ja kertovat mielellään, miten Posiolla eletään luonnon leppoisassa rytmissä.

Upload Image...

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS

Lomavinkit

Kuuluisa hehtaari

Lomavinkit

Näe Revontulia

Lomavinkit

Posion kesä

Lomavinkit

Posion ruska

Lomavinkit

Pentik