Paikallinen joululahja Posiolta

Paikallinen joululahja on vastuullinen valinta. Tässä muutamia ideoita pukinkonttiin Posiolta:

1. Käy keramiikkaostoksilla tai osta lahjaksi keramiikkakurssi

Posion tehtaanmyymälästä löytyy Pentikin suurin valikoima Posiolla valmistettua keramiikkaa ja kynttilöitä. Lisäksi kannattaa tutustua Pentik Vintage-kauppaan, josta voi ostaa Pentikin 70- ja 80-luvun keramiikkaa.

Posiolla asuva korealainen keraamikko Miki Kim tunnetaan suloisista pöllöistään ja suositusta makkarakarhu-teoksesta. Mikin tuotteita voit ostaa verkossa PosioShopista, Miki Studion nettikaupasta ja Posion keskustassa sijaitsevasta Mikin kaupasta Alvarista. Puoti on avoinna ke-to klo 10-17 osoitteessa Suopolku 2. Samoissa tiloissa on myös Metsän ystävät -keramiikkanäyttely ja pop up –kahvila, josta saa Mikin herkullisia keksejä!

Jos tunnet jonkun, joka haluaisi upottaa kädet saveen itse, osta lahjaksi Mikin keramiikkakurssi. Kahden tunnin kurssi 1-4 henkilölle maksaa 100 euroa.

2. Paikallista kuvataidetta ja käsitöitä

Keramiikan lisäksi Posiolta löytyy monenlaisia muitakin käsitöitä pukinkonttiin. Kahvila Ingan Tupa myy paikallisten tekemiä villasukkia, nahkatöitä, kuksia, puukkoja ja paljon muuta osoitteessa toritie 4. Avoinna ma–pe 9.00–15.00.

Upeita paikallisia puukkoja valmistaa myös Osolakoru. Jokainen puukko on uniikki yksilö ja jokainen puu tulee luonnollisista olosuhteista, eli niitä ei kaadeta erikseen puukon tekemistä varten. Kaikkiin puukkoihin tulee mukaan käsintehty nahkainen tuppi. Osolakoru valmistaa myös upeita sormuksia ja muita koruja - myös mittatilaustyönä!

Ateljee Lumimetsän taideprintit, joulukortit ja tarjottimet henkivät pohjoisen luontoa. Hanna Posion töissä hahmoina on usein lehmä, riekko, jänis ja muita metsän eläimiä.

Myös Olli Moision Posio-aiheiset taulut ovat uniikki lahjaidea.

3. Lahjakortti Huskyajelulle Riisitunturin kansallispuistoon

Kota-Huskyn valjakkoajelut Riisitunturin kansallispuistoon ovat ainutlaatuinen joululahja ja kokemus, mitä ei helposti unohda. Retket ovat myös täysin saasteettomia, sillä myös oppaat ajavat valjakoilla, mikä tekee kulkemisesta erittäin hiljaista. Lahjakortteja löytyy monelaisia muutaman tunnin ajelusta kuuden tunnin retkeen ja lahjakortti on voimassa talvikauden 2021-2022 loppuun. Ajelun lisäksi pääset tutustumaan koirien kotiin ja nauttimaan herkullista jälkiruokaa kodassa.

4. Valokuvaustyöpaja tai saunailta Erämaahotelli Kirikeskuksessa

Erämaahotelli Kirikeskuksen ensimmäiset valokuvaustyöpajat järjestetään 28.-30.12.2020 ja 29.-31.1.2021. Vetäjänä toimii ansioitunut ja palkittu maisemakuvaaja Petri Puurunen. Työpajan hinta on 395 euroa / osallistuja / 3vrk, sis. täysihoidon (aamiainen, lounas ja illallinen) ja majoituksen.

Hemmottelua kaipaaville Kirikeskus tarjoaa tunnelmallisen rantasaunaillan paljuineen ja takkahuoneineen. Halutessasi voit myös ostaa lisäpalveluna saunottajaksi Luonnokkaan Anu Rosenbergin. Tuotevalikoimasta löytyy muun muassa turvesauna, yrttisauna tai saunajooga. Ota yhteyttä ja varaa: Janica Suominen, 041 315 0131, info@janica.fi.

5. Lahjakortti Korpihillaan tai ostoksille ryhmävierailulla

Kuplivaa kuusenkerkkäjuomaa, herkullisia hillamarmeladeja ja hillahyytelöitä... Kahvila ja herkkupuoti Korpihillan luonnontuotteet tuovat ylellisen tunnelman joulupöytään. Osta siis läheisellesi joko lahjakortti Korpihillaan tai lähde porukalla jouluostoksille ja käväise samalla Riisitunturin kansallispuistossa. Korpihilla sijaitsee Tolvan kylässä osoitteessa Holtinojantie 5.

 • Myös monista muista Posion yrityksistä voi ostaa joululahjaksi lahjakortin. Miltä kuulostaisi vaikka hieronta, käynti kampaajalla tai jalkahoito? Tutustu yrityksiin MyPosio-palveluhakemistossa.
 • Lähialueen majoitus

  Vapaita kohteita tulevana viikonloppuna 04.12.-06.12.

  Majoitus

  Tutustu myös näihin

  Historiaa: Malmbergin hehtaari

  Blogisarja osa 3: Posiolaisia henkilöhahmoja ja kohtaloita sekä tunnettuja matkaajia.

  Vinkit Rantalomalle Posion Livojärvelle

  Jäikö rantaloma etelässä haaveeksi? Ei se mitään, upeat maisemat odottavat Lapin Rivieralla.

  Viisi vinkkiä ruskalomaan Posiolla

  Pysähdy. Hengitä syvään. Nauti silmänkantamattomiin jatkuvista Posion ruskamaisemista.

  Kalastus ja vesiretkeily Posiolla

  Tutustu Lapin vesistörikkaimman kunnan kirkkaisiin ja kalaisiin järviin.