Posion parhaat revontulipaikat

Koska pienessä Posion kunnassa ei ole juuri lainkaan valosaastetta, on paikka täydellinen revontulien bongaamiseen

Listasimme viisi parasta paikkaa tähystää taivaalle:

1. Riisitunturin kansallispuisto

Riisitunturin kansallispuisto on ylivoimaisesti Posion suosituin paikka revontulien kuvaukseen. Yövy tunturin huipulla autiotuvassa tai lähistöllä sijaitsevissa vuokramökeissä ja nappaa samaan kuvaan komeat tykkypuut ja revontulien loimu. Riisitunturille pääsee lumikengillä (vuokraa täältä), fatbikella (reitti avataan alkuvuodesta 2021, pyöriä tulee vuokraamaan eräkahvila Tykky) tai hiihtämällä (lue reitistä täältä).

Jos kaipaat seikkailuusi paikallisen oppaan apua, voit lähteä vaeltamaan Riisitunturille viikoksi Adventure Apesin johdolla tai tutustua alueeseen koiravaljakon kyydissä Riisitunturin revontulet –huskysafarilla.

2. Kirintövaaran näköalalaavu

Kirintövaaran huipulla, aivan laskettelurinteen alkupäässä, sijaitsee pohjoiseen suuntaava näköalalaavu, jossa revontulia voi odotella mukavasti nuotion äärellä. Laavulle kannattaa kuitenkin ottaa omat polttopuut mukaan. Kirintövaaran juurella ja Kirintöjärven rannalla sijaitsee esteetön laavu, jolta on myös hyvät maisemat järvelle ja taivaalle. Samalla reissulla majoitut mukavasti Kirintövaaran lukuisissa vuokramökeissä tai Erämaahotelli Kirikeskuksessa.

3. Livojärvi

Livojärvi eli Lapin Riviera tunnetaan kesäisin pitkistä hiekkarannoista ja auringonpalvojista, mutta harvat tietävät, että tämä paikka soveltuu täydellisesti myös revontulien palvontaan. Pysäköi autosi Säikkään, josta avautuu näkymä järven yli sekä pohjoiseen että etelään. Nauti huumaavasta hiljaisuudesta ja revontulien loimusta autosi lämmössä. Yöpyminen järjestyy kätevästi esimerkiksi Lomakeskus Livohkasta tai Anetjärvellä sijaitsevasti Aneen Lomasta.

3. Karitunturin päivätupa

Aivan Iso Karitunturin huipulla sijaitsee päivätupa, joka on täydellinen paikka odotella revontulia saapuviksi. Näkymät tunturilta avautuvat neljään ilmansuuntaan ja lopuksi voit kömpiä Karitunturin juurella sijaitsevaan autiotupaan nukkumaan. Karitunturille pääsee Kirintövaarasta lähtevää erämaalatua pitkin, matkaa kertyy suuntaansa noin seitsemän kilometriä.

5. Korouoman kanjoni

Jos haluat täysin ainutlaatuisen yhteiskuvan revontulista ja jääputouksista, suuntaa Korouomaan. Viiden kilometrin pituisen Koronjää-reitin varrella on kolme suurinta jääputousta, mutta paras kuvauspaikka löytyy laavujen lähellä sijaitsevalta Ruskealta virralta. Jos kunto kestää, kiipeä kanjonin pohjalta Piippukallion laavulle ja ihaile hulppeita rotkolaakson maisemia paraatipaikalta. Kanjonin pohjalta reitti Piippukalliolle on jyrkkää nousua noin 700 metriä, eikä reitillä ole portaita.

Lähialueen majoitus

Vapaita kohteita tulevana viikonloppuna 04.12.-06.12.

Majoitus

Tutustu myös näihin

Paikallinen joululahja on vastuullinen valinta

Kokosimme ideoita pukinkonttiin Posiolta

Keramiikkaa ja luontoelämyksiä

Arktisen keramiikkakeskuksen järjestämä symposiumi kutsuu koolle keramiikkataiteilijoita.

Posion kesä on täynnä tekemistä

Kokosimme kaikki tapahtumat ja kulttuurikohteet samalle sivulle

Viisi vinkkiä ruskalomaan Posiolla

Pysähdy. Hengitä syvään. Nauti silmänkantamattomiin jatkuvista Posion ruskamaisemista.