1. Riisitunturin kansallispuisto

Riisitunturin kansallispuisto on ylivoimaisesti Posion suosituin paikka revontulien kuvaukseen. Yövy tunturin huipulla autiotuvassa tai lähistöllä sijaitsevissa vuokramökeissä ja nappaa samaan kuvaan komeat tykkypuut ja revontulien loimu. Syksyllä kansallispuistossa on myös upea maaruska. Riisitunturille pääsee talvisin lumikengillä (vuokraa täältä), fatbikella (talvipyöräilyreitti avattiin alkuvuodesta 2021, pyöriä vuokraa eräkahvila Tykky) tai hiihtämällä (lue reitistä täältä).

Jos kaipaat seikkailuusi paikallisen oppaan apua, voit lähteä vaeltamaan Riisitunturille viikoksi Seikkailuapinoiden johdolla tai tutustua alueeseen koiravaljakon kyydissä Riisitunturin revontulet –huskysafarilla.

2. Kirintövaaran näköalalaavu

Kirintövaaran huipulla, aivan laskettelurinteen alkupäässä, sijaitsee pohjoiseen suuntaava näköalalaavu, jossa revontulia voi odotella mukavasti nuotion äärellä. Laavulle kannattaa kuitenkin ottaa omat polttopuut mukaan. Kirintövaaran juurella ja Kirintöjärven rannalla sijaitsee esteetön laavu, jolta on myös hyvät maisemat järvelle ja taivaalle. Samalla reissulla majoitut mukavasti Kirintövaaran lukuisissa vuokramökeissä tai Erämaahotelli Kirikeskuksessa.

3. Livojärvi

Livojärvi eli Lapin Riviera tunnetaan kesäisin pitkistä hiekkarannoista ja auringonpalvojista, mutta harvat tietävät, että tämä paikka soveltuu täydellisesti myös revontulien palvontaan. Pysäköi autosi Säikkään, josta avautuu näkymä järven yli sekä pohjoiseen että etelään. Nauti huumaavasta hiljaisuudesta ja revontulien loimusta autosi lämmössä. Yöpyminen järjestyy kätevästi esimerkiksi Lomakeskus Livohkasta tai Anetjärvellä sijaitsevasti Aneen Lomasta.

4. Karitunturin päivätupa

Aivan Iso Karitunturin huipulla sijaitsee päivätupa, joka on täydellinen paikka odotella revontulia saapuviksi. Näkymät tunturilta avautuvat neljään ilmansuuntaan ja lopuksi voit kömpiä Karitunturin juurella sijaitsevaan autiotupaan nukkumaan. Karitunturille pääsee talvisin Kirintövaarasta lähtevää erämaalatua pitkin ja sulan maan aikaan merkittyä polkua pitkin, matkaa kertyy suuntaansa noin seitsemän kilometriä.

5. Korouoman Piippukallio

Jos haluat täysin ainutlaatuisen yhteiskuvan revontulista ja jääputouksista, suuntaa Korouomaan. Viiden kilometrin pituisen Koronjää-reitin varrella on kolme suurinta jääputousta, mutta paras kuvauspaikka löytyy laavujen lähellä sijaitsevalta Ruskealta virralta. Parhaat näkymät revontulille Korouomasta löytyy Piippukallion laavulta, jonne on syksyllä 2021 avattu uusi Piippukallion pihaus -reitti.

Revontuliennusteita netissä

http://aurorasnow.fmi.fi/public_service/

https://www.solarham.net/

https://www.spaceweatherlive.com/

My Aurora Forecast –puhelinsovellus lähettää notifikaation jos sijainnissasi on mahdollisuus nähdä revontulia.

Kannattaa myös liittyä erilaisiin revontuliryhmiin Facebookissa, suosituin löytyy hakusanalla ”Revontulikyttääjät”.

Onnea taivaan tulien bongailuun!

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS

Lomavinkit

Kuuluisa hehtaari

Lomavinkit

Posion ruska

Lomavinkit

Riisitunturi

Lomavinkit

Posion talvi

Lomavinkit

Pentik