1. Luontoa ja kulttuuria

 • Pentik-mäen kesä on täynnä uutuuksia: kesätorilta löytyy peräti seitsemän keramiikkakojua, ja terassilla voit nautiskella Pentik-hodareilla ja wrapeilla, joko poro- tai nyhtökauratäytteellä. Anu Pentik Galleriassa on Pentikin 50-vuotisjuhlan kunniaksi yrityksen historiasta kertova näyttely, ja tehtaanmyymälässä Puukkoseppämestari Markku Parkkisen puukkonäyttely.
 • Timisjärvellä sijaitsevan Pentik Kartanon avajaisia vietetään 20.6. ja erilaisia tapahtumia järjestetään pitkin kesää. Ohjelmassa on muun muassa yrttipäivä, käsityöpäivä, ruokapäivä ja Koudan ilta. Lisätietoja voit lukea Pentik Kartanon Facebook-sivuilta.
 • Posion perinteiset Muikkumarkkinat on valitettavasti jouduttu perumaan koronavirustilanteen vuoksi, mutta ei hätää, pienempiä tapahtumia järjestetään pitkin kesää ympäri Posiota. Kootut menovinkit löydät tapahtumakalenterista

Anu Pentik Galleria kulttuurikeskus Pentik-mäellä

 • Taidekierros keskustaajamassa. Posion keskustassa, Aholassa, voit istahtaa syömään jäätelöä uusien mosaiikkipenkkien ja -pöytien ääreen, joita löytyy muun muassa kauppojen, Apteekin ja kunnantalon edustalta. Ympäri keskustaa löydät Paula Suomisen ja Teuvo Tuomivaaran mosaiikkiveistoksia.
 • Keraamikko Miki Kimin kauppa ja galleria. Kun ajelet Posion keskustassa, poikkea keramiikkataiteilija Miki Kim kauppaan ja galleriaan ostamaan Posiolla käsintehtyjä matkamuistoja. Tutustu Mikin taiteeseen myös hänen nettisivuillaan. Osoite: Suopolku 2.
 • Artesaaniherkkuja tarjoava Kartano Korpihilla on upea kulttuurielämys aivan Riisitunturin kansallispuiston vieressä. Pienen Riisitunturin herkkupuodin avajaisia vietetään lauantaina 3.7. ja kesällä Korpihillassa järjestetään myös erilaisia tapahtumia, kuten Avoin puutarhapäivä 31.7. klo 12-15. Osoite: Holtinojantie 5, Tolva.

Anu Pentikin kukkaveistoksia Pentik Kartanolla Timisjärvellä

 • Aurinkoisena päivänä posiolaiset suuntaavat Livojärven hiekkarannoille. Nauti lättykahveista kotakahvilassa, jonka avajaisia vietetään lauantaina 5.6. ja vietä ihana päivä rannalla rentoutuen. Kahvilalta voit myös vuokrata SUP-laudan 12 euron tuntihintaan.
 • Suuntaa Posion monipuolisille retkeilyreiteille Kirintövaaraan, Korouoman rotkolaaksoon ja Riisitunturin kansallispuistoon. Tutustu myös tuntemattomampiin kohteisiin, kuten Palotunturiin ja Karitunturiin sekä Syötteen kansallispuiston eteläisiin osiin. Posiolta löytyy myös pidempiä reittejä, kuten Kirintövaarasta Karitunturin kautta Riisitunturille johtava 26 kilometrin pituinen reitti ja Korouoman kanjonin 25 kilometrin pituinen vaellusreitti.
 • Lapin vesistörikkaimpana kuntana Posio tarjoaa upeita apajia kalastajille. Lähde Kitkajärvelle, Livojärvelle tai Livojoelle – tai tutustu vähemmän tunnettuihin kalastuskohteisiin. Tälle sivulle olemme koonneet lisätietoa kalastuksesta ja tarkat ohjeet kalastuslupien ostoon.
 • Jaksamossa sijaitseva ihana pieni perheyritys Kota-Husky tarjoaa kesäisin monenlaisia vaelluksia Riisitunturin kansallispuistoon vähemmän tunnetulle puolelle Noukavaaraan. Voit tutustua koirien kotiin opastetulla kierroksella ilman ennakkoilmoittautumista tiistaisin ja torstaisin klo 13, lähteä muutaman tunnin vaellukselle tai viettää viisi tuntia koirien kanssa kansallispuiston maisemissa. Tarjolla on myös vauhdikas koirajuoksulenkki! 

Kartano Korpihilla sijaitsee Tolvan kylässä lähellä Riisitunturin kansallispuistoa

2. Erämaahotellin joogaretriitit

Erämaahotelli Kirikeskus järjestää joogaretriittejä yhteistyössä alan huippuammattilaisten kanssa. Ohjatuista jooga- ja meditaatiohetkistä vastaa Oili Ruokamo, posiolaissyntyinen joogaopettaja, jonka oma joogataival on jatkunut jo yli vuosikymmenten.

Ohjelmassa on myös keramiikkakurssi, liikkumista luonnossa ja mahdollisuuksien mukaan aamuinen meditaatio- ja joogahetki järjestetään ihanalla, luonnonkauniilla hiekkarannalla, vaarojen syleilyssä.

 

  • Juhannukseen laskeutumisen retriitti 22.-24.6. 2021 (ti-to)
  • Ruskan loistossa kylpevä retriitti 17.-19.9. 2021 (pe-su)

   Retriitin hinta on 435 euroa / osallistuja sisältäen majoituksen, täysihoidon (aamiainen, lounas, illallinen) ja retriitin ohjelman.

  • Lisätiedot ja varaukset, 041 315 0131, info@kirikeskus.fi / Janica Suominen, Kehitys- ja myyntipäällikkö.

Erämaahotelli Kirikeskus sijaitsee Kirintövaaran juurella ja Kirintöjärven rannalla

3. Melontaa Livojärvellä

Kristallinkirkas Livojärvi on melojan unelma. Vuokraa kajakki tai kanootti Lomakeskus Livohkasta ja lähde tutkimaan Hirsiniemen hiekkaharjujen hiekkarantoja omatoimisesti tai Taigavireen melontaretkellä tai kolmen päivän melontakurssilla. Yön yli kestävän kurssin aikana melotaan rauhallisesti järvellä, jossa pääset turvallisesti keskelle vesielementtiä, puhtaaseen luontoon. Retkellä yövytään laavulla tai teltoissa ja kokkaillaan yhdessä nuotiolla ja erilaisilla keittimillä.

4. Maastopyöräilyä Hirsiniemessä

16 kilometriä pitkän Hirsiniemen retkeilyreitin voi kulkea kesäisin joko kävellen tai maastopyörällä. Pyöräillen reitille kannattaa lähteä Lomakeskus Livohkasta ja samasta paikasta voit myös vuokrata fatbiken. Lisäksi fatbiken tai sähköfatbiken voi vuokrata Posion keskustasta osoitteesta Maaninkavaarantie 1 soittamalla numeroon 040 826 9803.

Ympyräreitti kulkee myötäpäivään rantojensuojelualueella tarjoten upeita näkymiä Livojärven kirkkaisiin vesistöihin. Hirsiniemen alue on helppokulkuista maastoa, ja reitti kulkee korkean hiekkaharjun päällä, mistä on kauniit järvimaisemat.

 

5. Liikuntaelämyksiä paikallisten tyyliin

  • Lähde suunnistamaan Posion kauniisiin metsämaisemiin. Posio-rastit järjestetään tiistaisin kesäkuun alusta alkaen ja kestäen aina syyskuulle saakka.
  • Posion frisbeegolfrata sijaitsee Kirintövaarassa, Kirikeskuksen laskettelurinteiden juurella. Radalla on yhdeksän väylää ja se kulkee Kirintövaaran metsäisellä rinteellä. Kirintövaarassa voi vapaasti käydä harjoittelemassa tai kokeilemassa lajia.
  • Posiolla on avattu uusi kuntosali, Posion Taikasali, johon myös matkailijat ovat tervetulleita. Kuntosalin käyttömaksu on 15€/kk. Lisätietoja ja kuntosalin aukioloajat.

6. Majoitus, joka näyttää sinulta

Vuokraa mökki erämaan keskeltä tai aivan palvelujen ja merkittyjen retkeilyreittien vierestä. Löydä matkailijoiden yhteisö lomakeskuksista ja karavaanialueilta. Majoitu majataloon fine dining -ravintolan viereen. Varaa hotellihuone ja osallistu samaan hintaan keramiikkakurssille. Tai miltä kuulostaisi viikko vanhassa kyläkoulussa maatilan vieressä? Posion persoonalliset majoituskohteet hurmaavat kävijänsä. Varaa omasi ajoissa, sillä kesää myydään nyt kovaa vauhtia!

Naali Lodge sijaitsee metsän keskellä ja järven lähellä Korouoman kanjonin alkua.

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS

Lomavinkit

Kuuluisa hehtaari

Lomavinkit

Näe revontulia

Lomavinkit

Posion ruska

Lomavinkit

Posion talvi

Lomavinkit

Riisitunturi