Tällä sivulla esittelemme kaikki posiolaiset matkailuyritykset, jotka ovat saaneet Green Key tai Green Activities -ympäristömerkin.

Merkki on todistus laajamittaisesta ympäristöstyöstä ja majoitusalalle suunniteltujen kansainvälisten ympäristökriteerien täyttämisestä.

Green Key -sertifioitujen majoituskohteiden päivittäiseen ympäristötyöhön kuuluvat muun muassa:

  • Säästeliäs energian ja veden kulutus
  • Jätteiden vähentäminen ja kierrätys
  • Lähi-, kasvis- ja luomutuotteiden tarjoaminen
  • Ympäristömerkittyjen pesu- ja puhdistusaineiden sekä paperien käyttö
  • Asiakkaiden ekologisen liikkumisen ja luontomatkailun mahdollistaminen.

Lue lisää täältä.

Lähiruokaa Lomakeskus Himmerkissä

Lomakeskus Himmerkin ravintolan käyttämistä raaka-aineista yli 50 prosenttia on paikallisia: kala, poro, marjat ja sienet tulevat lähialueen pientuottajilta. Ravintolassa pyritään mahdollisimman vähäisen hävikkiruoan syntymiseen mitoittamalla tarjottavan ruoan tarkasti kysynnän mukaisesti. Lounasruokaa tarjoillaan vain tilausten pohjalta, jolloin lounasvieraiden määrä voidaan ennakoida tarkasti. Astioina käytetään posiolaisen Pentikin keramiikkaa. Tutustu ruokalistaan täällä.

Kotiruokaa Ylitalon Poromatkailussa

Poro-ohjelmien ja majoituksen lisäksi Ylitalon Poromatkailu tarjoaa majoitusvierailleen ateriat omassa ”pirtissä”. Vieraat pääsevät paikalliskulttuurin makuun syömällä Christinan valmistamaa oikeaa kotiruokaa ja paikallisia herkkuja. Naudanliha tulee posiolaiselta maatilalta. Puolukat, mustikat ja hillat ovat itse poimittuja tai paikallisten poimimia. Kalat tulevat Posiolta ja lähikunnista. Juusto ostetaan Kemijärven tai Kuusamon juustotehtaalta.

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS

Ravintola

Himmerki

Majoitus

Ylitalon poromatkailu

Vastuullinen

Majoitus

Ravintola

Ruokailu

Vastuullisuus

Green Key