Puhdas, lähellä tuotettu ja terveellinen ruoka on tärkeä osa lomakokemusta

Posion luonto tarjoaa monenlaisia herkkuja marjojen, sienten, kalan ja riistan ystäville. Loppukesällä ja syksyllä metsissä ja soilla kypsyvät suussa sulavat hilla, mustikka, puolukka, vadelma ja karpalo. Myös sieniä löytyy Posiolta monipuolisesti vaihtelevien maastojen ansiosta. Lähiruokaa voit nauttia ravintolassa tai valmistaa itse mökillä.

INGAN TUPA

Ingan Tuvassa on tarjolla tuoreita kotitekoisia leivonnaisia jokaisena arkipäivänä! Valikoimasta löytyy sekä suolaista että makeaa: munkkeja, kotipullaa, sämpylöitä, täytettyjä leipiä, poropiirakkaa ja gluteenittomia tuotteita. Lisäksi kahvilassa on matkamuistomyymälä, josta löydät paikallisia käsitöitä.

Yhteystiedot: Toritie 4, 97900 Posio Puh. +358 45 142 4360 Katso aukioloajat

KORPIHILLA

Korpihillassa kullankeltaiset hillat, maistuvat mustikat, punaposkiset puolukat ja ikiaikaiset lemmenyrtit jalostuvat käsityönä herkullisiksi tuotteiksi. Herkkupuodin metsämarjoista valmistetut marmeladimakeiset, suklaiset hillakonvehdit, Kupliva Kuusenkerkkäjuoma sekä karpalokonjakkisiirappi vievät kielen mennessään! Kahvilassa mamselli tarjoilee maukkaat pannukahvit ja maistuvat leivonnaiset romanttisissa vanhan ajan tunnelmissa.

Yhteystiedot: Holtinojantie 5, 97925 Tolva, Riisitunturi Puh. +358 400 901 910 Katso aukioloajat

ERÄKAHVILA TYKKY

Ihana kotakahvila aivan Riisitunturin kansallispuiston lähtöpisteellä! Syksyllä 2020 avautunut kotakahvila on suunnittelua, rakentamista, hirsiä ja tulipaikkaa myöten posiolaista tekoa. Tarjolla on kahvia, lättyjä, leivonnaisia, keittoa ja muuta pientä purtavaa. Talvisin voit vuokrata Tykystä fatbiken Riisitunturin kansallispuiston talvipyöräilyreitille. Lue lisää Tykyn nettisivuilta.

PENTIK CAFÉ

Pentik-mäen kahvilassa nautit pullakahvit Anu Pentikin näköispatsaan seurassa, keramiikkakulttuuria henkivässä ympäristössä. Kahvin jälkeen voit piipahtaa tehtaanmyymälässä tekemässä löytöjä. Perusvalikoiman lisäksi löydät runsaasti mallistosta poistuvia tuotteita sekä edullisia kakkoslaadun tuotteita. Avoinna joka päivä!

Yhteystiedot: Maaninkavaarantie 3, 97900 Posio Puh. +358 207 220 330 Katso aukioloajat

KOTAKAHVILA SÄIKKÄ

Säikänsalmen kotakahvilassa nautit herkulliset avotulella paistetut muurinpohjalätyt Livojärven kauniilla hiekkarannalla. Kahvilassa on myynnissä myös paikallisten yrittäjien leivonnaisia ja käsitöitä. Täältä saat kampanisut, ruismustikkapiirakat, ohrarieskat ja kunnan parhaaksi kehutut muikkukukot!

Yhteystiedot: Taivalkoskentie 182, 97950 Posio Puh. 0400 893 755 Katso aukioloajat

PENTIK KARTANO

Pentik Kartanon kesäkahvilan terassilla nautittuna vohvelikahvit maistuvat erityisen hyvältä. Entinen porokartano ja nykyinen taiteen koti on yhdistelmä vanhanajan tunnelmaa ja uutuuden tuulahduksia.

Yhteystiedot: Timisjärventie 26, 97820 Perä-Posio Puh. +358 40 632 6252.

RAVINTOLA KISURA

Paikallisten raaka-aineiden aidot maut saavat kaverikseen keittiömestari Marcus de Jongin käsissä raikkaita vaikutteita myös Euroopasta. Vahvasti kaikessa läsnä oleva keramiikkataide tuo oman ulottuvuutensa ja vierailun aikana voit kiertää myös hotellin keramiikkagalleriat, joissa on esillä kotimaista ja kansainvälistä keramiikkataidetta.

Kaiken kruunaavat Posion upeimmat ruokailumaisemat, jotka avautuvat suurista ikkunoista suoraan ympäröiviin vaaroihin ja Kirintöjärvelle. Ne inspiroivat myös menun vaihtumaan aina kulloiseenkin sesonkiin sopivaksi.

Yhteystiedot:

Erämaahotelli Kirikeskus
Kiririnteentie 1, 97900 POSIO
041 315 0131, info@kirikeskus.fi

www.ravintolakisura.fi

RAVINTOLA TAPIO

Metsän siimeksessä sijaitsevassa ravintola Tapiossa keskitytään paikallisiin raaka-aineisiin. Lähes 90 prosenttia ravintolan käyttämistä raaka-aineista on peräisin Posiolta tai Lapista. Kaikista suomalaisravintoloista Tapio sai parhaimmat pisteet arvostetussa julkaisussa 360 Eat Guide. Listauksessa nimetään pohjoismaiden parhaat ravintolat – sellaiset, jotka ovat alansa huippuja myös kestävässä kehityksessä.

Pöytävaraus on pakollinen.

Yhteystiedot: Saarisiulantie 16, 97900 Posio Puh. +044 2431631 info@restauranttapio.com

https://tapio.restaurant/

LAPIN SATU

Hotelli Lapin Satu tarjoaa arkisin lounasta noutopöydästä. Voit valita lounaaksesi joko keiton tai lämpimän ruuan. Lounaaseen kuuluu salaattipöytä, leipä sekä jälkiruoka ja kahvi tai tee. Muina aikoina ruokalistalta löytyy pitsaa sekä perinteisiä venäläisiä ruokia. Ravintolassa on 38 asiakaspaikkaa ja A-oikeudet. Kesäisin Lapin Sadussa nautitaan lounasta 40-paikkaisella terassilla upein järvinäkymin.

Yhteystiedot: Kattavaniementie 1, 97900 Posio Puh. +358 45 8864 588

www.lapinsatu.com

LOMAKESKUS HIMMERKI

Lomakeskus Himmerkin ravintolan ruokalistalta löytyy herkullisia, paikallisista raaka-aineista valmistettuja annoksia. Ravintolassa on 156 asiakaspaikkaa ja A-oikeudet. Keittiössä valmistuu aamiaiset, noutopöytälounaat, 3 ruokalajin illalliset sekä juhla- ja kokousruokailut.

Yhteystiedot: Himmerki 8, 97900 Posio Puh. +358 440 352 602

www.himmerki.com

KOTIPIZZA

Maistuisiko pitsa? Posion Neste tarjoilee Kotipizzan herkullisia pitsoja laatutakuulla. Kaupan päälle saat nauttia kauniista järvimaisemista. Ravintolasta löytyy myös terassi.

Yhteystiedot: Uimaniementie 7, 97900 Posio Puh. +358 16 372 1621.

www.kotipizza.fi

RAVINTOLA PEIKONPESÄ

Posion keskustassa sijaitseva viihtyisä ravintola, jonka ruokalistalta löytyy pizzaa, kebabia, hampurilaisia ja erilaisia kotiruoka-annoksia.

Yhteystiedot: Kauppakuja 2 97900 Posio Puhelin: 040 3586 322 ravintola@peikonpesa.fi

www.peikonpesa.fi

Lisätietoja

Posion Rieska

“On muuten mahottoman hyvä rieska”. Näin kuulee usein sanottavan Posion Rieskasta. Samanlaista rieskaa on paistettu alueella jo satoja vuosia: ohrajauhoja, vettä, eikä sitten juuri muuta. Muuta se ei tarvitsekaan, mitä nyt vähän voita päälle nautittaessa. Osta rieska vaikka patikkaevääksi! Rieskaa myy K-Market Muikku.

Tuoretta kalaa

MOURUSALMEN KALASATAMASTA
Kuusamontie 119, 97900 Posio

Perattua tuoretta kalaa alkukeväästä aina myöhäiseen syksyyn. Kesällä kalastajat viihtyvät satamassa aamupäivisin ja syksyllä iltapäivisin.

Tiedustele päivän saalista:

Jarkko Määttä, puh. 040 5377 913

Heikki Latvala, puh. 0400 518 720

Vesa Oikarainen, puh. 040 5091 785

Tarmo Suonnansalo, puh. 040 7319 299

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS

Ravintola

Himmerki

Kulttuuri

Pentik-mäki

Kulttuuri

Pentik Kartano

Kulttuuri

Korpihilla

Ravintola

Lapin Satu