1. Voiko Korouomassa ja Riisitunturilla retkeillä talvisin? 

Riisitunturilla on talvisin avoinna 4,3 kilometrin pituinen Riisin rääpäsy -reitti ja Korouomassa viiden kilometrin pituinen Koronjää-reitti. Varaudu talvikenkiin ja erityisesti Korouomassa kannattaa olla piikit kengissä. Riisitunturilla pääset helposti myös lumikengillä, Korouomassa suosittelemme retkeilykenkiä. 

2. Ovatko ladut avoinna? 

Latujen reaaliaikainen kunnossapitokartta löytyy täältä

3. Miten pääsen ajamaan Riisitunturin parkkipaikalle? 

Kirjoita GoogleMapsiin “Riisitunturin lähtöpiste”, pelkkä Riisitunturin kansallispuisto johtaa väärään paikkaan Jaksamontielle, joka ei ole ajokunnossa. Linkki GoogleMapsiin: https://goo.gl/maps/9JFRAW5Raux1J6gq8.  

4. Mistä löydän karttoja ja esitteitä? 

Posion matkailuesitteen sähköisen version löydät täältä ja paperisia esitteitä löydät Posion K-kaupan ja S-marketin esitepisteistä, Pentikin tehtaanmyymälältä, Anu Pentik Gallerialta, Posion apteekista, kirjastosta ja matkailu- sekä majoitusyrityksistä. 

5. En omista autoa, miten liikun Posiolla? 

Linja-autolla pääsee Kuusamosta ja Rovaniemeltä sekä koulujen auki ollessa Oulun suunnasta Taivalkosken kautta.

Vuokra-auton saa vuokrattua Kuusamon ja Rovaniemen lentokentiltä. Matkailuyrityksistä voi kysyä autonsiirtopalvelua, jos haluat auton siirron esim. Korouoman reitin alusta loppuun. Lisäksi myös Posion taksit palvelevat. Yhteystietoja löytyy täältä.

 

6. Missä on mökkiläisille vesipiste? 

Vesipisteet löydät S-Marketin pihalta ja K-Market Muikun pisteeltä (avain K-Marketin pisteelle ja käyttöohjeet kunnan verkkokaupan kautta) 

7. Voinko kierrättää kaikki jätteeni? 

Matkailijat voivat viedä lajitellut jätteet K-market Muikun takana olevalle kierrätyspisteelle. Pisteeltä löytyvät pahvin, muovin, lasin, metallin ja paperin keräykset. Biojätettä ei valitettavasti voi vielä kierrättää.  

8. Pääseekö Hirsiniemeen Taivalkoskentieltä? 

Taivalkoskentieltä Hirsiniemeen johtaa huonokuntoinen soratie, joten erityisesti matalalla autolla suosittelemme lähtemään Hirsiniemen reitille Lomakeskus Livohkan kautta. 

9. Onko Riisitunturin talvipyöräilyreitti avattu?  

Riisitunturin talvipyöräilyreitti avataan vuodenvaihteen jälkeen. Tiedotamme reitin avauksesta nettisivullamme. Voit kysyä reitin päiväkohtaisesta kunnosta reitin ylläpitäjältä Lauri Sassalilta p. 040 718 7287. 

10. Missä Posiolla on hyviä kalastuspaikkoja ja mistä ostan kalastusluvan? 

Tietoa eri kalastuskunnista ja lupien ostamisesta löydät täältä.  

 

 

11. Mistä voin vuokrata välineitä?  

Olemme koonneet kaikki tiedot Posiolta vuokrattavista välineistä tänne.  

12. Missä Posiolla voi kelkkailla ja minne Posiolta pääsee kelkkaillen? Milloin reitit on lanattu?  

Posiolta pääsee kelkkareittejä pitkin Kuusamoon, Ranualle, Syötteelle Taivalkoskelle ja Kemijärvelle.  Merkittyjä reittejä on noin 200km. Reittien kunnossapidosta löydät ajantasaisen tiedon täältä

Lisäksi Posiolla on Suomen suurin ja paras freeride-alue 

13. Missä on karavaanarialueet ja missä voin tyhjentää asuntoauton septitankin? 

Posiolla on kaksi karavaanialuetta: yksi  Lomakeskus Himmerkissä Kitkan rannalla ja toinen Anetjärven kylässä Aneen Lomassa. Lisätietoja, kuten tarkat osoitteet ja leirintäalueiden varustustason löydät täältä.  

14. Missä ovat Posion uimarannat? 

Posion uimarannat löytyvät kartalta täältä

15. Voinko perua PosioShopista vuokraamani mökin? 

PosioShopin vuokramökkien varausehdot löytyvät täältä

Mikäli asiakas joutuu perumaan varauksensa, tulee hänen ilmoittaa asiasta välittömästi omistajalle sähköpostitse tai puhelimitse. Ennakko- tai loppumaksun maksamatta jättäminen ei tarkoita varauksen peruuttamista, eikä vapauta varaajaa näistä peruutusehdoista. Varauksen voi perua ilman kuluja ennen laskun ennakkomaksun eräpäivää. Mikäli asiakas peruuttaa varauksensa vähintään 35 vrk ennen majoituksen alkua, palautetaan suoritettu maksu vähennettynä peruutusmaksulla (-10 % majoituslaskun summasta) kuitenkin aina vähintään 70 €. Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin, peritään koko vuokrasumma. Kaikissa yli 1000 € varauksissa peruutus tulee tehdä 2 kuukautta ennen majoituksen alkua. Mikäli asiakas peruuttaa myöhemmin, on peruutusmaksu 20 % majoituksen hinnasta. Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 35 vrk ennen varauksen alkamista perhepiirissä sattuneen vakavan sairaus- tai kuolemantapauksen johdosta, palautetaan vuokrasumma -15 % sekä käsittelykulut 20 euroa. Tällöin on toimitettava lääkärintodistus kohteen omistajalle. 

16. Milloin tulee ensilumi, ruska tai sääsket? 

Ensilumi sataa yleensä loka-marraskuun aikana. Pysyvä lumipeite saadaan yleensä viimeistään joulukuussa. Hiihtoladut avataan heti, kun lunta on tarpeeksi. 

Ruska on yleensä syyskuun puolen välin jälkeen ja kestää vajaat pari viikkoa. 

Sääskiä on eniten kesäkuun puolesta välistä elokuun puoliväliin. Silloin on hyvä käyttää hyttyshattua sekä pitkälahkeisia- ja hihaisia vaatteita. 

 

18. Missä voin nähdä poroja? 

Varmiten poroja näkee Ylitalon Poromatkailun ja Valkean Peuran Valtakunnan tiloilla. 

Paliskuntain yhdistyksen sivustolla on paljon tietoa poroista

19. Milloin Korouoman putoukset jäätyvät – milloin pääsee kiipeilemään? 

Talven säistä riippuen putoukset saattavat jäätyä jo marraskuussa. Kiipeilemään pääsee myöhemmin, kun jäätä on muodostunut tarpeeksi. Lisää tietoa Korouoman putouksista ja jääkiipeilystä löytyy täältä

20. Miten pääsen Posiolle julkisilla? 

Posiolle pääsee bussilla kätevästi Kuusamon, Oulun tai Rovaniemen suunnista. Yhteydet voi tarkistaa Matkahuollon sovelluksesta Reitit ja yhteydet.  

21. Missä saa poronkäristystä tai paikallista kalaa? 

Poronkäristystä ja paikallista kalaa on usein myynnissä keskustan ruokakaupoissa, K-market Muikussa  (Posiontie 26) ja S-market Aholassa (Posiontie 49). Paikallista ruokaa saa Posion ravintoloista ja kahviloista

22. Missä on lähin pankkiautomaatti? 

Lähin automaatti löytyy Posion keskustasta Osuuspankin talon seinästä (Posiontie 44). 

23. Kuinka usein Riisitunturille ja Korouomaan menevät tiet aurataan? 

Voit kysyä ajantasaisen tilanteen Metsähallituksen Kuusamon palvelupiste Karhuntassusta, p. 020 639 6804.

24. Missä voin ladata sähköauton? 

Sähköauton latauspaikkoja löytyy S-Market Aholan pihalta, Pentik Gallerian pihalta sekä Kirikeskuksesta. Pisteiden sijainnit voi tarkistaa täältä.

 

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS

Lomavinkit

Kuuluisa hehtaari

Lomavinkit

Näe Revontulia

Lomavinkit

Posion kesä

Lomavinkit

Posion ruska

Lomavinkit

Pentik