Lomakeskus Himmerki – taivaallisen kaunis paikka Kitkajärven rannalla

Lomakeskus Himmerki haluaa työllistää ensisijaisesti posiolaisia, ja sen työntekijöistä 90 prosenttia onkin tällä hetkellä paikallisia. Yrityksen perusperiaate on, että toimintaa kehitetään ympäröivää luontoa kunnioittaen. Himmerki pyrkii rajoittamaan ympäröivän luonnon saastuttamista säästämällä puhdasta vettä ja puhdistamalla likavedet asianmukaisesti. Energian kulutusta seurataan pyrkimyksenä tehokas energian käyttö. Lue lisää Lomakeskus Himmerkin arvoista

Tällä sivulla esittelemme kaikki posiolaiset matkailuyritykset, jotka ovat saaneet Green Key tai Green Activities -ympäristömerkin.

Merkki on todistus laajamittaisesta ympäristöstyöstä ja majoitusalalle suunniteltujen kansainvälisten ympäristökriteerien täyttämisestä.

Green Key -sertifioitujen majoituskohteiden päivittäiseen ympäristötyöhön kuuluvat muun muassa:

  • Säästeliäs energian ja veden kulutus
  • Jätteiden vähentäminen ja kierrätys
  • Lähi-, kasvis- ja luomutuotteiden tarjoaminen
  • Ympäristömerkittyjen pesu- ja puhdistusaineiden sekä paperien käyttö
  • Asiakkaiden ekologisen liikkumisen ja luontomatkailun mahdollistaminen.

Lue lisää täältä.

Himmerki majoitus

Maalämmöllä lämpenevä majatalo metsän siimeksessä

Naali Lodge syntyi kunnioituksesta luontoon. Posiolaisen metsän sydämessä sijaitsevat, paikallisen puusepän remontoimat hirsirakennukset lämpenevät maalämmöllä. Naali Lodge ottaa vain kahdeksan hengen ryhmiä kerralla, ja kaikki aktiviteetit tehdään lihasvoimin. Ruokailu tapahtuu samassa pihapiirissä sijaitsevassa Ravintola Tapiossa. Lue lisää Naali Lodgen arvoista.

Elämyksellistä loma-asumista porokylässä

Ylitalon Porotilalla pääset majoittumaan viihtyisässä kuuden hengen kodassa tai kahden hengen romanttisessa saunamökissä. Kaikissa majoitustiloissa on LED-lamput ja jätteet lajitellaan huolellisesti. Vieraille annetaan huoneisiin lasipullot, jotka pestään käytön jälkeen. Lue lisää Ylitalon Poromatkailun arvoista.

Erämaahotellin ovelta voi lähteä vaeltamaan Riisitunturin kansallispuistoon

Erämaahotelli Kirikeskus sijaitsee noin kahdeksan kilometriä Posion keskustasta Kuusamoon päin aivan Kirintövaaran juurella ja Kirintöjärven rannalla. Luonto ympäröi hotellia: ovelta voi lähteä vaeltamaan Karitunturille ja Riisitunturin kansallispuistoon. Omistajat Reijo ja Helvi Lantto haluavat kaikessa tekemisessään kunnioitaa ympäröivää luontoa ja tukea Posion pientä paikallisyhteisöä käyttämällä paikallisia raaka-aineita ja työvoimaa, lajittelemalla jätteet ja käyttämällä energiatehokkaita ratkaisuja. Lue lisää Kirikeskuksen arvoista.

Luonto kuuluu kaikille!

Seikkailuapinat tarjoaa monipuolisia luontoelämyksiä myös Posiolla, vaikkakin heidän majatalonsa sijoittuu Kuusamon puolelle. Yrityksen vahvuus on lasten ja nuorten leirikoulut, joissa luonto toimii luokkahuoneena kaikkina vuodenaikoina. ”Luonto kuuluu kaikille” on Seikkailuapinoiden motto ja se räätälöi ainutlaatuisia luontoretkiä myös erityisryhmille. Yrityksen pitkät hiihtovaellukset Riisitunturilla tai avovesiuintiseikkailut Livojärvellä tarjoavat unohtumattomia elämyksiä kaikille aisteille kauniissa Posion luonnossa. Lue lisää Seikkailuapinoiden arvoista.

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS

Majoitus

Himmerki

Majoitus

Naali Lodge

Majoitus

Ylitalon poromatkailu

Majoitus

Kirikeskus