Patikoi Taikamaassa yhdessä tai yksin, oppaan kanssa tai itsenäisesti!

Posion upeat luontokohteet odottavat seikkailijoita ja merkityt vaellusreitit vievät valitsemaasi kohteeseen turvallisesti. Autiotuvilla voit levähtää tai yöpyä, ja halutessasi voit myös varata yksityisempää majoitusta vaelluksillesi.

Riisitunturin kansallispuisto vanhoine metsineen on lappilaista tunturi- ja vaaraluontoa parhaimmillaan. Tunturin kupeita värittävät harvinaiset rinnesuot ja Riisin huipuilta avautuu mahtavat maisemat yli metsien ja suuren Kitkajärven. Talvisin maisemat ovat kietoutuneet huurteiseen lumitykkyyn, joka peittää puut kuin valkoinen turkki. Voit vaeltaa Riisitunturilla pidemmän 29 kilometrin reitin, joka on osa valtakunnallista UKK-reittiä tai tehdä päiväretkiä 4-10 kilometrin retkeilyreiteille.

Toinen upea vaelluskohde on Korouoman luonnonsuojelualue muinaisessa ruhjelaaksossa. Uoma on noin 30 kilometriä pitkä, alkaen pohjoispään Koivukönkäältä ja päättyen etelän Lapiosalmeen. Korouoman kanjonissa on myös lyhyempi 5 km ympyräreitti, joka sopii hyvin päivävaelluksiin. Kalliojyrkänteiltä uomaan putoava vesi ruokkii rehevää laaksoa, jossa tapaat kauniin luonnon lisäksi myös paljon jälkiä talonpoikaishistoriasta. Talvisin pääset ihastelemaan henkeäsalpaavia jääputouksia, jotka tarjoavat loistavat mahdollisuudet jääkiipeilylle.

Korouoman vaeltaa päästä päähän noin kahdessa päivässä, mutta halutessaan retkeilyä voi jatkaa vielä Lapiosalmesta etelämmäs. Korouomasta voit seurata jääkauden tekemää jälkeä, harjujonoa, Livojärvelle asti. Uomasta Lapiosalmelle vievä polku jatkuu Lapiosalmelta Harjujen polkuna, joka päätyy Livojärveä halkaisevalle komealle Hirsiniemelle.

Retkeily- ja patikointireittejä löytyy myös Kirintövaarasta sekä Palotunturilta. Mikäli Posion reitit eivät vielä tyydyttäneet retkeilyhimojasi (hyvin epätodennäköistä), Posion läheisyydessä sijaitsevat Auttikönkään retkeilyalue sekä Oulangan ja Syötteen kansallipuistot. Kaikissa edellä mainituissa retkeilykohteissa pääsee nauttimaan kauniista lappilaisesta luonnosta ja niiden eripituiset reitit tarjoavat loistavat puitteet päiväretkiä varten. Ei muuta kun eväät mukaan ja retkeilemään!

Lisätietoja

Vuokraa kävelysauvat

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS

Kesä

Frisbeegolf

Kesä

Kalastus

Kesä

Metsästys

Kesä

Suunnistus

Kesä

Vesiretkeily