Posion Riisitunturin kansallispuiston tykkymaisemissa kulkee 20 kilometriä pitkä monitoimireitti, jolla voi pyöräillä. Samaa reittiä käyttävät myös lumikenkäilijät ja hiihtäjät. Kesäisin pyöräily kansallispuistossa on kielletty.

Kesäisin Posiolla kannattaa suunnata pyöräilemään Hirsiniemen upeille hiekkaharjuille.

Uutta

Posion kunta avasi uuden maastopyöräilyreitin Posio-Kirintövaara-välille kesällä 2023.

REITTIKUVAUKSET JA -KARTAT:

Kesto: 5 tuntia
Reittimerkinnät: Maalimerkit puissa
Reittiluokitus: Keskivaativa ympyräreitti
Soveltuvuus: Ympyräreitti seuraa Pernunselän pohjoispuolella pientä ja vaikeakulkuista polkua ja muuttuu Hirsiniemen puolella helppokulkuiseksi soratieksi. Matkalla on veneylityspaikka pienen salmen yli. Soveltuu koko perheelle.

Hirsiniemen retkeilyreitin voi kulkea kesäisin joko kävellen tai maastopyörällä. Pyöräillen reitille kannattaa lähteä Lomakeskus Livohkasta (Kaarelantie 23, 97900 Posio). Ympyräreitti kulkee myötäpäivään rantojensuojelualueella tarjoten upeita näkymiä Livojärven kirkkaisiin vesistöihin. Hirsiniemen alue on helppokulkuista maastoa, ja reitti kulkee korkean hiekkaharjun päällä, mistä on kauniit järvimaisemat.

Riisitunturin kansallispuiston talvipyöräily-, hiihto- ja lumikenkäreitti on noin 20 kilometriä pitkä ympyrä-/janareitti, jonka lähtö- ja päätepiste on Riisitunturin parkkipaikalla.

Posiolta on Riisitunturin lähtöpisteeseen (Google maps -kartta) matkaa vajaa 35 km. Keskustasta ajetaan Kuusamon suuntaan noin 15 km ja käännytään vasemmalle Patoniementielle. Patoniementietä ajetaan 16 km Tolvan kylää päin, jonka jälkeen käännytään Riisitunturi-opasteen kohdalta vasemmalle. Risteyksestä ajetaan vielä noin 3 km eteenpäin kansallispuiston rajalle.

Parkkipaikalta talvipyöräilyreitti kulkee autiotuvan kautta Soilun laavulle. Autiotuvalle matkaa on noin 2 km ja Soilun laavulle noin 4 km. Soilun laavulta reitti laskee jyrkästi kohti Rinnesuota, josta lähtee etelään Riisisuon kautta Uudenlammen laavulle.

Uudenlammen laavulle matkaa on noin 8 km. Uudenlammen laavulta reitti lähtee luoteeseen kohti Kolmiloukkosta, josta se jatkuu Nuolivaaran kiertäen kohti Soilunsuota. Soilunsuolta reitti jatkuu kohti Rinnesuota, josta sitten mennään samaa reittiä Soilun laavun ja autiotuvan kautta parkkipaikalle.

Sama reitti on koiravaljakoiden käytössä ja väistämisvelvollisuus on aina pyöräilijöillä, hiihtäjillä ja lumikenkäilijöillä. 

Tavallisilla kengillä kävellen reitille ei saa lähteä, sillä se tekee reitin nopeasti kuoppaiseksi ja vaikeuttaa ylläpitoa. Reittiä saa kulkea koiran kanssa, kunhan koira on kytkettynä.

Reittiä ylläpidetään koko talvi, mutta joillain alueilla voi tuulen vuoksi olla aina vähän umpista. Erityisesti Pikkuriisitunturin juurella, Soilun ja Riisin soilla tuulee paljon ja reitti umpeutuu

Voit tarkistaa täältä, milloin reitti on viimeksi aukaistu. Lisätietoja reitistä voit kysyä suoraan myös sen ylläpitäjältä Lauri Sassalilta numerosta 040 718 7287. 

Reitti on käytössä vain talvisin. Lumettomana aikana kansallispuistossa pyöräily on kielletty. 

Lue lisää Riisitunturin reiteistä.

Maastopyöräilyn etiketti

  •  Valitse reitti omien taitojen ja kunnon mukaan.
  •  Pysy merkityillä reiteillä ja vältä lukkojarrutuksia.
  •  Reitit ovat yhteiskäytössä. Pyöräilijä väistää muita kulkijoita. Hidasta tai pysähdy kohdatessa.
  •  Käytä kypärää. Ota mukaan evästä ja lämmintä vaatetta.
  •  Pidä luonto puhtaana. Vie roskat mukana.
  •  Huomioi mahdolliset reittikohtaiset ohjeistukset!

Nauti maastopyöräilystä!

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS

Tekemistä

Talviretkeily

Tekemistä

Hiihtoladut

Tekemistä

Jääkiipeily

Tekemistä

Moottorikelkkailu

Tekemistä

Porosafari