Saapuminen

Posiolle pääset kätevimmin omalla autolla tai Finnairin lennoilla Kuusamoon. Junalla pääset Ouluun, Rovaniemelle tai Kemijärvelle, mistä loppumatka taittuu bussilla tai omalla autolla.

LENTÄEN KUUSAMOON

Kuusamon lentoasema sijaitsee 59 km päässä Posiolta. Finnair lentää Helsingistä Kuusamoon ympäri vuoden, talvikaudella päivittäin. Lentoaika Helsingistä Kuusamoon on noin 1 tunti. Kuusamosta Posiolle ajaa noin 45 minuuttia.

Rovaniemen lentoasema sijaitsee 132 km ja Oulun lentoasema 221 km päässä Posiolta. Helsingistä matkaa Posiolle on 825 km.

JUNALLA ROVANIEMELLE TAI KEMIJÄRVELLE

Lähimmät juna-asemat sijaitsevat Rovaniemellä (132 km) ja Kemijärvellä (97 km). Juna-aikataulut löydät osoitteesta www.vr.fi.

AUTOLLA POSIOLLE

Posiolle on hyvät tieyhteydet. Helsingistä matkaa Posiolle kertyy lyhintä reittiä eli Oulun kautta 825 km. Sopivia tauko- ja tankkauspaikkoja löytyy reitin varrelta ympäri vuorokauden. Kantatie 81 Kuusamosta Rovaniemelle kulkee Posion kuntakeskuksen läpi. Pohjoiseen Posiolta pääsee Maaninkavaaraan ja edelleen Kemijärvelle. Etelään päin lähdettäessä on suorat tieyhteydet Ranualle ja Taivalkoskelle, sekä edelleen Ouluun.

Vuokraamalla auton saapuessasi Rovaniemelle, Kemijärvelle tai Kuusamoon lentokoneella tai junalla, sinun on helppo tulla Posiolle ja liikkua kunnan sisällä. Auton vuokraus onnistuu Kuusamossa ja Rovaniemellä.

BUSSI POSIOLLE

Rovaniemeltä ja Kuusamosta pääsee linja-autolla Posiolle. Linja-autoasema sijaitsee Posion taajamassa osoitteessa Toritie 4. Linja-autoliikenteen aikataulutiedot löytyvät Matkahuollon sekä Kutilan Liikenteen sivuilta.

Saapuminen

matkailu.neuvonta@posio.fi
Puh: +358 44 7674 218

Liikkuminen Posiolla

Posion taajamassa majoittuessasi pärjäät mainiosti ilman autoa, sillä kaikki palvelut ovat kätevästi kävelymatkan päässä. Ympäri Posiota löytyy paljon tekemistä ja nähtävää, joihin tutustuessa oma tai vuokra-auto on ehdottomasti kätevin ratkaisu. Posiolla ei ole säännöllistä paikallisliikennettä.

TAKSILLA

Posion taksiasema
Kauppakuja 1, 97900 Posio
Puh: +358 16 372 1555
www.posiontaksi.fi

KULJETUSPALVELUT

Linja-autoliikenne J. Tuppurainen Oy
Puh: +358 500 254 111
juhani.tuppurainen@pp.inet.fi

Lähialueen majoitus

Vapaita kohteita tulevana viikonloppuna 22.01.-24.01.

Majoitus

Tutustu myös näihin

Karttapankki

Posion latu- ja kelkkakartat, retkeilyreitit, matkailukartta ja muut tärkeät kartat.

Yhteystiedot

Täältä löydät tärkeimmät matkailuneuvonnan ja kunnan yhteystiedot.

Palveluhakemisto

Etsitkö jotain tiettyä? Täältä löydät tärkeimmät palvelut.