Talviretkeily

Posion lumiset talvet, laajat erämaat ja useiden järvien jäät tarjoavat loistavat puitteet talviretkeilyyn, hiihtoon ja lumikenkäilyyn.

Talvisen Korouoman tai Riisitunturin kansallispuiston merkittyjä reittejä pitkin voi lähteä seikkailemaan kävellen, lumikengillä tai suksilla.

Korouomassa sijaitseva viiden kilometrin pituinen Koronjää-talvireitti on kuljettavissa läpi talven joko kävellen tai lumikengillä. Reitti saattaa olla paikoin jäinen, joten kävellen kulkeville suosittelemme piikkejä kenkiin.

Seikkailunhaluisen lumikenkäilijän kannattaa suunnata Riisitunturiin illalla ja yöpyä tunturin huipulla autiotuvassa. Kuulaina pakkasöinä saattaa päästä ihailemaan pohjoisen taivaan kirkkaita revontulia!

Lisäksi Posiolta löytyy 70 kilometrejä upeita latuja, jotka vievät retkeilijän muun muassa Karituntureille tai Riisitunturin kansallispuistoon.

Retkievääksi suosittelemme paikallisen Aneen Loman grillimakkaroita ja muita lähiruokatuotteita, joita löydät Posiolta S-Market Aholasta ja Kuusamon Prismasta.

Talviretkeily

matkailu.neuvonta@posio.fi
Puh: +358 44 7674 218

Posion parhaat

BY METSÄHALLITUS

Riisitunturi
Korouoma
Kirintövaara
Muut retkikohteet

Vuokraa lumikengät

 • Lomakeskus Himmerki 10 €/vrk
 • Lapin Satu 10 €/vrk
 • Lapiosalmen matkailukeskus 10 €/vrk
 • Liukulumikenkäretki Syötteen kansallispuistossa

  Lähde ryhmäsi kanssa opastetulle liukulumikenkäretkelle! Taigavire järjestää talvisin ohjattuja luontoretkiä laadukkailla välineillä. Retkillä hiihdellään rauhallisesti metsä- ja vaaramaisemissa, joissa mieli ja silmä lepäävät.

  Retkelle lähdettäessä tutustutaan liukulumikenkien ominaisuuksiin, reittiin ja turvallisuusasioihin huolella. Retken aikana kuullaan alueen historiasta, luonnosta ja tämän päivän palveluista. Reitti toteutetaan Syötteen kansallispuistossa Posion puolella, Kouvassa. Jokaisella retkellä kierrämme teidän ryhmällenne sopivan lenkin. Tervetuloa nauttimaan talvisesta luonnosta ja tykkylumisista maisemista!

  Hinta: 45,00 € / 3 h

  Talvikalastus paikallisen kanssa

  Lähde retkeilemään Posion järvien jäälle paikallisen kalastajan kanssa. Talviverkkokalastuksen ja pilkkimisen saloihin sinut johtavat Oiva Soudunsaaren Oiva Tour ja Timo Posion Posio Outdoors. Retkien hinnat löydät yritysten nettisivuilta.

  Ota yhteyttä:

  Oiva Soudunsaari:
  +358 400 305 843
  oiva.soudunsaari@hotmail.com

  Timo Posio:
  +358 50 5400906
  timo@posioutdoors.fi

  Lähialueen majoitus

  Vapaita kohteita tulevana viikonloppuna 22.01.-24.01.

  Majoitus

  Tutustu myös näihin

  Kiririnteet

  Kirintövaaran laskettelukeskus tarjoaa mahdollisuuden elämyksiin perheystävällisissä rinteissä

  Jääkiipeilyä Korouomassa

  Korouoman korkeat, paikoin pystysuorat kallionjyrkänteet tarjoavat loistavat puitteet jääkiipeilyyn.

  Huskysafarit

  Huskysafareilla pääset nauttimaan vauhdin huumasta valjakon kyydissä ja halutessasi pääset ohjastamaan myös itse!

  Moottorikelkkailu

  Posion kunnan alueella on noin 200 kilometriä moottorikelkkareittejä sekä Suomen suurin freeride-alue.