Talviloma Posiolla

Talviloma Posiolla tarkoittaa lunta, luovuutta ja luonnonrauhaa. Hiihdä ihanan hiljaisilla laduilla, pysähdy latukahvilaan Pentikin tehtaanmyymälään ja palkitse itsesi hienolla illallisella. Näillä vinkeillä vietät onnistuneen talviloman:

 • Talven viikko-ohjelmasta löytyy tekemistä joka päivälle – huskyajelua, porotilaan tutustumista, liukulumikenkäilyä, ihania saunoja ja kulttuurikohteita.
 • Löydä talviset tapahtumat Posion kunnan tapahtumakalenterista.
 • Posiolta löytyy yli 70 kilometriä hiihtolatuja jokaiseen makuun. Valaistuja latuja on noin 23 kilometriä. Ajantasaisen kunnostustiedon löydät Infogis-palvelusta
 • Talven huurteisiksi koristamille Karitunturille vievä elämyksellinen erämaalatu. Kirintövaaran latuverkoston lähellä sinua palvelevat Erämaahotelli Kirikeskus, jossa sijaitsee myös ravintola Kisura, sekä Himmerkin lomakylä ja ravintola. Voit myös hiihtää Posion keskustassa Posionjärven aurinkoladulla ja pysähtyä kahvilla Pentikin tehtaanmyymälässä.
 • Lapsiystävälliset Kiririnteet ovat  hiihtolomaviikoilla 8,9 ja 10 avoinna päivittäin. Tutustu Kiririnteisiin.

Vuokraa talviteltta tai pyöräile Riisitunturilla

 • Posiolla on lukuisia retkeilyreittejä, jotka ovat avoinna läpi talven. Tutustu Suomen hienoimpiin jääputouksiin Korouoman luonnonsuojelualueella, jossa kulkee viiden kilometrin pituinen Koronjää-reitti. Nauti itse tehtyjä leivonnaisia ja kuppi kuumaa savottahenkisessä Korouman Eräkahvilassa.
 • Jos haluat nähdä Riisitunturin pyöräillen, lumikenkäillen tai hiihtäen, kannattaa suunnata monitoimireitille Riisitunturin kansallispuistoon. 20 kilometrin pituinen reitti vie upeisiin tykkymaisemiin. 
 • Posiolta löytyy myös toinen monitoimireitti: Kirintövaarassa on tarjolla seitsemän kilometrin verran upeita tykkymaisemia! Lue lisätietoja Kirintövaaran reitistä.
 • Riisitunturin kansallispuistoon pääsee myös huskyjen kyydittämänä. Varaa oma seikkailusi suoraan Kota-Huskyn nettisivuilta. 
 • Entä miltä kuulostaisi yö hyvin varustetussa talviteltassa? Varusteet ja opastuksen pystytykseen löydät Aneen Lomasta.
 • Posion moottorikelkkareitit avataan marras-joulukuussa. Keskustan reittien lisäksi Posiolta voi ajella Rukalle, Ranualle ja Syötteelle. Reittikartat, vuokrakelkat ja kaiken muun tarpeellisen tiedon löydät tältä sivulta.

Pulahda avantoon

Tervetuloa saunaan ja avantoon keskiviikkoisin klo 17-20 Kirintövaarassa, Erämaahotelli Kirikeskuksen rantasaunalla. Kausi alkaa torstaina 7.12.2023 ja jatkuu 28.3.2024 asti. Osoite: Kiririnteentie 1.

Maksu on 10 euroa / kerta. Maksu on maksettava ennen uimaan tuloa hotellin vastaanottoon.

Huom! Käytössä on vain yksi sauna, joten pukeutuminen sen mukaisesti. Myös pukuhuone ja suihkutilat ovat yhteiset, mutta käytössä on kaksi vessaa, joissa vaatteet voi halutessaan vaihtaa.

Uintipaikan järjestävät yhteistyössä Posion kunta, Posion Pyrintö ja Erämaahotelli Kirikeskus.

Lisäksi voit ostaa esimerkiksi yhden päivän pääsyn Posion uudelle kuntosalille!

Lue lisää Posion liikuntapaikoista.

Tutustu Posion yhteisö- ja etätyötila Tarmoon

Posion kunta on avannut yhteisö- ja etätyötila Tarmon osoitteeseen Posiontie 44. Tila toimii kuntalaisten avoimena olohuoneena sekä etätyötilana, jonka voi varata kunnan tilavarauskalenterin kautta.

Oleskelutila on avoinna maksutta arkisin klo 8-16 välillä. Oleskelutilaa voi myös varata erilaisiin tilaisuuksiin. Lue lisää alla.

Etätyötilat ovat varattavissa tilavarauspalvelun kautta klo 7-20 välillä. Lue lisää alla.

Tilassa on kamera- ja kulunvalvonta.

Tutustu Tarmoon.

Majoitusta täysihoidolla ja puolihoidolla

 • Aivan Kirintövaaran laskettelukeskuksen ja hiihtolatujen vieressä sijaitsevalla Erämaahotelli Kirikeskuksella on tarjolla puolihoitopaketteja kahden hengen huoneessa ja neljän hengen huoneessa. Varauksen voit tehdä helposti netissä. Tutustu samalla myös Kirikeskuksen kurssitarjontaan, josta löytyy kaikkea keramiikasta valokuvaukseen, joogaan ja saunahoitoihin.
 • Jos kaipaat helppoa talvilomaa, jolla kaikki on järjestetty puolestasi alusta loppuun, suuntaa Naali Lodgeen. Viikon kestävään elämykselliseen luontolomaan sisältyy kuljetus joko Kuusamon lentokentältä tai Rovaniemen rautatieasemalta, opastettu hiihtovaellus Riisitunturilla, huskyajelu sekä opastettu retki Korouoman rotkolaaksoon ihailemaan Suomen suurimpia jääputouksia.

Vietä viikko mökissä

Posio tunnetaan mökkikuntana ja vuokramökkejä onkin tarjolla moneen makuun. Tarjontaa löytyy Riisitunturin kansallispuiston tai Korouoman kanjonin lähellä sijaitsevista erämökeistä hulppeisiin huviloihin laskettelurinteiden ja hiihtolatujen vieressä. Osa mökeistä on varattavissa kätevästi suoraan verkkokaupasta.

Keramiikkakursseja 

Luonnon lisäksi Posio tunnetaan keramiikasta ja täällä voit päästä luovuutesi valloilleen.

 • Erämaahotelli Kirikeskus järjestää erilaisia keramiikkakursseja.
 • Paikallista keramiikkaa pääset ihailemaan kulttuurikeskus Pentik-mäen museoissa ja gallerioissa. Anu Pentik galleriassa on avoinna Anun ”aina on toivoa” näyttely. Miki Studio on avoinna keskiviikkoisin ja torstaisin.
 • Käy katsomassa myös keskustan upeita uusia mosaiikkiteoksia, jotka ovat Paula Suomisen ja Teuvo Tuomivaaran käsialaa. 

Tutustu ravintoloihin ja latukahviloihin

Lomakeskus Himmerkissä voi käydä herkuttelemassa uudelta ruokalistalta muun muassa makoisat riista- ja kasvisburgerit, jotka on alusta saakka tehty Himmerkin keittiössä. Himmerkiin pääsee myös hiihtämällä Posion keskustasta ja Kirintövaarasta ja ravintola toimii myös latukahvilana, jossa voit nauttia tuoreista munkkikahveista ja Kitkajärven laakeista maisemista.

Riisitunturin kansallispuiston lähtöpisteellä sijaitseva Eräkahvila Tykky on toinen hiihtoloman ehdoton elämys. Nauti kotoisassa kodassa kuppi kuumaa tai tuoreita lättyjä! Eräkahvilan pihalta lähtee hiihtolatu sekä monitoimireitti kansallispuistoon, reitillä voi talvipyöräillä tai vaikka lumikenkäillä.

Klikkaa tästä kaikki Posion ravintolat ja kahvilat.

Kalastusreissu paikallisen kanssa

Kalastus kuuluu voimakkaasti posiolaiseen kulttuuriin. Paikallisille ei ole lainkaan erikoista syödä tuoretta kalaa useana päivänä viikossa. Niinpä alueen kalastajat haluavat tarjota saman mahdollisuuden myös matkailijoille. Voit lähteä talviverkoille tai pilkkimään Oiva Tourin Oiva Soudunsaaren kanssa tai Posio Outdoorsin Timo Posion johdolla. He näyttävät parhaat kalapaikat ja kertovat mielellään, miten Posiolla eletään luonnon leppoisassa rytmissä.

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS

Lomavinkit

Kuuluisa hehtaari

Lomavinkit

Näe Revontulia

Lomavinkit

Posion kesä

Lomavinkit

Posion ruska

Lomavinkit

Pentik