HIIHTOLOMAVIIKOT 8-10

Talviloma Posiolla tarkoittaa lunta, luovuutta ja luonnonrauhaa. Maalis-huhtikuussa Posiolla vietetään kirkkaita päiviä hangilla hiihtäen, järvien jäillä pilkkien ja ensimmäisiä muuttolintuja takaisin toivotellen. Näillä vinkeillä vietät onnistuneen talviloman:

 • Hiihtolomaviikoilla Kirintövaaran laskettelukeskuksen rinteet ovat avoinna joka päivä klo 11-17.
 • Talven viikko-ohjelmasta löytyy tekemistä joka päivälle – huskyajelua, porotilaan tutustumista, liukulumikenkäilyä, ihania saunoja ja kulttuurikohteita.
 • Posiolta löytyy yli 70 kilometriä hiihtolatuja jokaiseen makuun. Valaistuja latuja on noin 23 kilometriä. Talven huurteisiksi koristamille Kari- ja Riisitunturille vievät elämykselliset erämaaladut. Latujen varsilta löydät myös viihtyisiä latukahviloita.

Vauhdin hurmaa talvisessa maisemassa

 • Posiolla on lukuisia retkeilyreittejä, jotka ovat avoinna läpi talven. Tutustu Suomen hienoimpiin jääputouksiin Korouoman luonnonsuojelualueella, jossa kulkee viiden kilometrin pituinen Koronjää-reitti. Muista tuoda eväät mukaan, sillä kanjonin pohjalla sijaitsee useita laavuja!
 • Jos talvipyöräily on sinun juttu, kannattaa suunnata talvipyöräilemään Riisitunturin kansallispuistoon. 20 kilometriä pitkä talvipyöräilyreitti avataan 20.2.2021. Fatbiken voit vuokrata Riisitunturin lähtöpisteellä sijaitsevasta Eräkahvila Tykystä.
 • Riisitunturin kansallispuistoon pääsee myös huskyjen kyydittämänä. Varaa oma seikkailusi suoraan Kota-Huskyn nettisivuilta.
 • Posion moottorikelkkareitit on avattu. Keskustan reittien lisäksi Posiolta voi ajella Rukalle, Ranualle ja Syötteelle. Reittikartat, vuokrakelkat ja kaiken muun tarpeellisen tiedon löydät tältä sivulta.

Majoitusta täysihoidolla ja puolihoidolla

 • Aivan Kirintövaaran laskettelukeskuksen ja hiihtolatujen vieressä sijaitsevalla Erämaahotelli Kirikeskuksella on tarjolla puolihoitopaketteja, alk. 70 euroa / hlö / vrk kahden hengen huoneessa ja 54 euroa / hlö / vrk neljän hengen huoneessa. Varauksen voit tehdä helposti netissä. Tutustu samalla myös Kirikeskuksen kurssitarjontaan, josta löytyy kaikkea keramiikasta valokuvaukseen, joogaan ja saunahoitoihin.
 • Jos kaipaat helppoa talvilomaa, jolla kaikki on järjestetty puolestasi alusta loppuun, suuntaa Naali Lodgeen. Kolmen yön talvilomapakettiin täysihoidolla kuuluu lisäksi ohjattu liukulumikenkäretki Riisitunturin kansallispuistoon. Viikon kestävään elämykselliseen luontolomaan sisältyy kuljetus joko Kuusamon lentokentältä tai Rovaniemen rautatieasemalta, opastettu hiihtovaellus Riisitunturilla, huskyajelu sekä opastettu retki Korouoman rotkolaaksoon ihailemaan Suomen suurimpia jääputouksia. Ja tietenkin majoitus Naali Lodgessa ja ateriat kuuluisassa Ravintola Tapiossa.

Vietä viikko mökissä

Posio tunnetaan mökkikuntana ja vuokramökkejä onkin tarjolla moneen makuun. Tarjontaa löytyy Riisitunturin kansallispuiston tai Korouoman kanjonin lähellä sijaitsevista erämökeistä hulppeisiin huviloihin laskettelurinteiden ja hiihtolatujen vieressä. Osa mökeistä on varattavissa kätevästi suoraan verkkokaupasta.

Valokuvaustyöpajoja ja keramiikkakursseja

Luonnon lisäksi Posio tunnetaan keramiikasta ja täällä voit päästä luovuutesi valloilleen.

 • Erämaahotelli Kirikeskus järjestää keramiikkakursseja koko perheelle. Kurssilla tehdään kodin koristelaattoja Kirsi Kivivirran opastuksella.
 • Paikallista keramiikkaa pääset ihailemaan kulttuurikeskus Pentik-mäen museoissa ja gallerioissa sekä Miki Studion näyttelyssä. Käy katsomassa myös keskustan upeita uusia mosaiikkiteoksia, jotka ovat Paula Suomisen ja Teuvo Tuomivaaran käsialaa.
 • Jos olet kiinnostunut valokuvauksesta ja haluat kehittyä kuvaajana, Kirikeskuksen maisemakuvauskurssit ovat juuri sinua varten. Valokuvaaja Petri Puurusen pitämiä kursseja järjestetään yhden, kahden ja kolmen päivän pituisina ja niihin sisältyy majoitus ja täysihoito Erämaahotelli Kirikeskuksessa.

Tutustu ravintoloihin ja latukahviloihin

Lomakeskus Himmerkissä voi käydä herkuttelemassa uudelta ruokalistalta muun muassa makoisat riista- ja kasvisburgerit, jotka on alusta saakka tehty Himmerkin keittiössä. Himmerkiin pääsee myös hiihtämällä Posion keskustasta ja Kirintövaarasta ja ravintola toimii myös latukahvilana, jossa voit nauttia tuoreista munkkikahveista ja Kitkajärven laakeista maisemista.

Riisitunturin kansallispuiston lähtöpisteellä sijaitseva Eräkahvila Tykky on toinen hiihtoloman ehdoton elämys. Nauti kotoisassa kodassa kuppi kuumaa tai tuoreita lättyjä! Eräkahvilan pihalta lähtee hiihtolatu sekä talvipyöräilyreitti kansallispuistoon.

Riisitunturin kansallispuistoon pääsee hiihtämään myös Tolvan kylässä sijaitsevan kahvila ja herkkupuoti Korpihillan pihalta. Korpihillan tarkemmat aukioloajat hiihtolomaviikoilla ilmoitetaan myöhemmin.

Klikkaa tästä kaikki Posion ravintolat ja kahvilat.

Kalastusreissu paikallisen kanssa

Kalastus kuuluu voimakkaasti posiolaiseen kulttuuriin. Paikallisille ei ole lainkaan erikoista syödä tuoretta kalaa useana päivänä viikossa. Niinpä alueen kalastajat haluavat tarjota saman mahdollisuuden myös matkailijoille. Voit lähteä talviverkoille tai pilkkimään Oiva Tourin Oiva Soudunsaaren kanssa tai Posio Outdoorsin Timo Posion johdolla. He näyttävät parhaat kalapaikat ja kertovat mielellään, miten Posiolla eletään luonnon leppoisassa rytmissä.

Osallistu hiihtokilpailuun!

Posion Pyrinnön hiihtojaosta järjestää matalan kynnyksen Holvi-hiihtokisoja. Tapahtumapaikkana on Pentik-mäen läheisyydessä sijaitseva Hiihtomaa-alue. Osallistumalla kaikkiin Holvi-hiihtoihin varmistat itsellesi mahdollisuuden hienoihin viimeisen osakilpailun yhteydessä jaettaviin arvontapalkintoihin!

Kisapäivät, tyylit ja matkat

Ti 26.1. – perinteinen – 2km, 4km

Ti 16.2. – perinteinen – 2km, 4km

Ti 9.3. – vapaa – 2km, 4km

Ti 30.3. – vapaa – skicross

Matkaan voi lähteä vapaavalintaisesti klo 17.00-17.30 välillä yksin tai porukalla. Ajanotto on vapaaehtoinen. Pakkasraja -15 astetta. Pakkasen peruessa varapäivä on seuraavan viikon tiistai.

Osallistumismaksu: Pyrinnön jäsenille ilmainen, muut 10€, lapset alle 12-vuotiaat 5€.

Seuraa tiedotusta Pyrinnön nettisivuilla.

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS

Lomavinkit

Kuuluisa hehtaari

Lomavinkit

Näe Revontulia

Lomavinkit

Posion kesä

Lomavinkit

Posion ruska

Lomavinkit

Pentik