Karitunturi sijaitsee Riisitunturin lounaisosassa 8,5 kilometriä Kirikeskuksesta pohjoiseen. Karitunturi on rauhallinen retkikohde, joka sopii erityisen hyvin myös luontokuvaukseen.

Kesällä

Kesällä Karitunturille pääsee patikoimalla merkittyä polkua pitkin joko Riisitunturilta tai Kirintövaarasta. Kokonaisuudessaan reitin pituus on noin 30 kilometria ja sen varrella sijaitsee Riisitunturin autiotupa (6 hlö), Karitunturin päivätupa ja Karitunturin autiotupa Ahmatupa sekä viisi laavua tulentekopaikkoineen ja käymälöineen.

Talvella

Talvella Karitunturille pääsee Kirintövaarasta hiihtämällä elämyksellistä erämaalatua (14km) pitkin. Hiihtolatu sopii vaativalle kuntohiihtäjälle ja siinä voi hiihtää sekä perinteistä että luisteluhiihtoa. Voit lukea lisää ladusta Parasta Posiolla -blogista ja Metsähallituksen sivuilta. Karitunturin juurella sijaitsee autiotupa (Ahmatupa, 10hlö) ja Karitunturin huipulla päivätupa. Lisäksi hiihtoreitin varrella sijaitsee Kuoppavaaran laavu.

Palvelut

Kirintövaaran ulkoilualueelta löytyy yöpyjille monenlaisia vuokramökkejä sekä Erämaahotelli Kirikeskus. Lähin ravintola löytyy Lomakeskus Himmerkistä.

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS

Luonto

Esteetön matkailu

Luonto

Kirintövaara

Luonto

Korouoma

Luonto

Riisitunturi

Vastuullisuus

Green Key