1. Riisitunturin kansallispuisto

Riisitunturin kansallispuisto on ylivoimaisesti Posion suosituin paikka revontulien kuvaukseen. Yövy tunturin huipulla autiotuvassa, läheisessä Majoitus KitkanRiisissä tai lähistöllä sijaitsevissa vuokramökeissä ja nappaa samaan kuvaan komeat tykkypuut ja revontulien loimu. Riisitunturille pääsee lumikengillä, fatbikella tai hiihtämällä (lue reitistä täältä). 

Jos kaipaat seikkailuusi paikallisen oppaan apua, voit lähteä vaeltamaan Riisitunturille viikoksi Adventure Apesin johdolla tai tutustua alueeseen koiravaljakon kyydissä Riisitunturin revontulet –huskysafarilla

Katso reaaliaikainen revontulikamera

2. Kirintövaaran näköalalaavu

Kirintövaaran huipulla, aivan laskettelurinteen alkupäässä, sijaitsee pohjoiseen suuntaava näköalalaavu, jossa revontulia voi odotella mukavasti nuotion äärellä. Laavulle kannattaa kuitenkin ottaa omat polttopuut mukaan. Kirintövaaran juurella ja Kirintöjärven rannalla sijaitsee esteetön laavu, jolta on myös hyvät maisemat järvelle ja taivaalle. Samalla reissulla majoitut mukavasti Kirintövaaran lukuisissa vuokramökeissä tai Erämaahotelli Kirikeskuksessa.

 

3. Livojärvi

Livojärvi eli Lapin Riviera tunnetaan kesäisin pitkistä hiekkarannoista ja auringonpalvojista, mutta harvat tietävät, että tämä paikka soveltuu täydellisesti myös revontulien palvontaan. Pysäköi autosi Säikkään, josta avautuu näkymä järven yli sekä pohjoiseen että etelään. Nauti huumaavasta hiljaisuudesta ja revontulien loimusta autosi lämmössä. Yöpyminen järjestyy kätevästi esimerkiksi Lomakeskus Livohkasta tai Anetjärvellä sijaitsevasti Aneen Lomasta.

 

4. Karitunturin päivätupa

Aivan Iso Karitunturin huipulla sijaitsee päivätupa, joka on täydellinen paikka odotella revontulia saapuviksi. Näkymät tunturilta avautuvat neljään ilmansuuntaan ja lopuksi voit kömpiä Karitunturin juurella sijaitsevaan autiotupaan nukkumaan. Karitunturille pääsee Kirintövaarasta lähtevää erämaalatua pitkin, matkaa kertyy suuntaansa noin seitsemän kilometriä.

 

5. Korouoman kanjoni

Jos haluat täysin ainutlaatuisen yhteiskuvan revontulista ja jääputouksista, suuntaa Korouomaan. Viiden kilometrin pituisen Koronjää-reitin varrella on kolme suurinta jääputousta, mutta paras kuvauspaikka löytyy laavujen lähellä sijaitsevalta Ruskealta virralta. Jos kunto kestää, kiipeä kanjonin pohjalta Piippukallion laavulle ja ihaile hulppeita rotkolaakson maisemia paraatipaikalta. Kanjonin pohjalta reitti Piippukalliolle on jyrkkää nousua noin 700 metriä, eikä reitillä ole portaita.

 

Revontuliennusteita netissä

Reaaliaikainen revontulikamera Riisitunturi

http://aurorasnow.fmi.fi/public_service/

https://www.solarham.net/

https://www.spaceweatherlive.com/

My Aurora Forecast –puhelinsovellus lähettää notifikaation jos sijainnissasi on mahdollisuus nähdä revontulia.

Kannattaa myös liittyä erilaisiin revontuliryhmiin Facebookissa, suosituin löytyy hakusanalla “Revontulikyttääjät”.

Onnea taivaan tulien bongailuun!

 
 

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS

Lomavinkit

Kuuluisa hehtaari

Lomavinkit

Näe Revontulia

Lomavinkit

Posion kesä

Lomavinkit

Posion ruska

Lomavinkit

Pentik