Elämyksellistä loma-asumista porokylässä

Ylitalon Porotilalle voit majoittua viihtyisässä kuuden hengen kodassa tai kahden hengen romanttisessa saunamökissä. Molemmat sijaitsevat Ylitalon Poromatkailun pihapiirissä metsän reunalla.

Samalla pääset kokemaan, millaista on seurustella kesyjen porojen kanssa – porot nimittäin asuvat samassa pihapiirissä suuressa aitauksessaan.

HUOM! min. 3 yötä. Ilmoittaudu yöpymisestä vähintään 6 päivää etukäteen osoitteessa poromatkailu@gmail.com tai 045 2573432.

Good Travel Seal -sertifioitu yritys

Ylitalon Poromatkailu on saanut Good Travel Seal -ympäristömerkin.

Ylitalon Porotilan arvoihin kuuluu muun muassa eläinten kunnioitus kaikessa toiminnassa, paikallisten raaka-aineiden käyttö, jätteiden lajittelu ja paikalliskulttuurin opettaminen asiakkaille. Lue lisää täältä.

Sähkölämmitetty kota

Ylitalon Poromatkailun puinen kota on rakennettu saamelaisten ikiaikaisen kodan alkuperäiseen muotoon.

Keskellä kotaa on avoin tulitila ja sen vieressä tiilestä muurattu hella, jossa voi pitää tulta. Tulen sammuessa ei kotaan tule kylmä 30 asteen pakkasellakaan, koska kota hyvin eristetty ja siellä on sähkölämmitys.

Kiinteiksi rakennetut sängyt on sijoitettu peräkkäin kodan seiniä myötäillen. Lukittavan sängynkannen alla voi säilyttää tavaroita. Lämmityspatterit on sijoitettu jokaisen sängyn ja seinän väliin. Kuusi metriä korkeassa kodassa nukkuminen on todellinen elämys!

Romanttinen saunamaja

Saunamaja, romanttinen saunakamari kahdelle, sijaitsee vastapäätä kotaa. Sauna on oikea puilla lämmitettävä sauna ja pesuvesi lämpenee isossa padassa kiukaan vieressä. Saunoa voitte joka päivä. Ja mikä virkistävämpää kuin talvella kieriskellä puhtaassa, valkeassa puuterilumessa saunomisen välillä.

Kesällä voitte vilvoitella saunamökin terassilla majan takana. Saunakamarissa on sievä kamiina, johon voitte sytyttää tulet tunnelmaa ja ihanaa lämpöä luomaan (kamarin tasaisesta lämmityksestä huolehtivat sähköpatterit).

Sähkö ja vesi

Majoitusalueella ei ole juoksevaa vettä. Vesi tuodaan talosta vanhanajan mukaisesti hinkeillä ja tonkilla. Halutessanne voitte itse hakea veden läheltä talosta, kesäisin lykättävillä maitokärryillä ja talvella vetokelkalla. Se, jos mikä, tuo muistoja menneistä ajoista!

Ateriat

Ateriat valmistetaan ja tarjoillaan Ylitalon omassa ”pirtissä”. Pääsette todella elämään kuin paikalliset ja syömään oikeaa kotiruokaa ja paikallisia herkkuja. Kodassa on kahvinkeitin, vedenkeitin, leivänpaahdin, astiat ja jääkaappi

Ilmoittakaa mahdollisista allergioista ja erityisruokavalioista hyvissä ajoin ennen saapumistanne.

Todella kauniissa pohjoisen luonnossa sijaitseva lomakeskus jossa äärettömän ystävällinen henkilökunta ja palvelu.
Mahdollisuus kelkkailuun. kalastukseen. Poroajeluun. hiihtämisen. luonnosta liikkumiseen ja paljon muuhun.

Annekarttunen1 / TripAdvisor

Pidin oikein paljon erilaisista majoitusmahdollisuuksista ja luonnonnähtävyyksistä alueella. Riisitunturilla, Korouomalla ja Kitkajärvellä kuluu mukavasti aika ja ovat vallan viihdyttäviä kohteita ympäri vuoden.

Janne A / TripAdvisor

erittäin kaunis paikka veden äärellä. mökit ja yleiset tilat siistit. aamupala todella hyvä. paikan pitäjät ystävällisä. hyvät ulkoilu mahdollisuudet suoraan paikan päältä. tulemme varmasti toisenkin kerran.

697anttir / TripAdvisor

Lisätietoja

   Sijainti

Ryhdy porokummiksi!

Ylitalon Poromatkailun omistajat Manne ja Christina ovat vuosien kuluessa auttaneet monia poroja. Luonnossa syntynyt poronvasa voi jostain syystä menettää emänsä ja jäädä yksin. Tällaisia orpoja poronvasoja he ovat syöttäneet tuttipullolla ja niiden vahvistuttua totuttaneet omaan laumaansa.

Alkamalla porokummiksi
sinäkin voit auttaa poroja ja samalla tutustua niiden elämään!

Kummi on mukana kummiporon elämän tärkeissä tapahtumissa. Kummi saa kummitodistuksen, jossa on kuva ja tietoa kummiporosta. Kummille lähetetään tietoa ja kuvia kummiporosta muutaman kerran vuodessa.

 

Poro-ohjelmat

Ylitalon porotila tajoaa monenlaista poro-ohjelmaa sekä kesällä että talvella. Tutustu ohjelmiin yrityksen nettisivuilla.

 

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS

Majoitus

Aneen Loma

Majoitus

Himmerki

Majoitus

Kirikeskus

Majoitus

Livohka

Majoitus

Naali Lodge