1. Oman mökin rauhaa tai hotelliaamiainen huoneeseen

 • Jos etsit perinteistä mökkimajoitusta, suuntaa Livojärven rannalla sijaitsevaan Lomakeskus Livohkaan, jonka lähiympäristössä riittää tekemistä pitkäksi aikaa. Lisäksi Livohkasta löytyy 50 karavaanaripaikkaa. Livohkan ravintolassa tarjoillaan paikallista poroa, Livon muikkua ja muita perinneherkkuja. Pienestä puodista voit ostaa paikallisia käsitöitä ja jos kalaonni on ollut suotuisa, löytyy hyllystä Livojärven muikkusäilykkeitä.
 • Lomakeskus Himmerkistä avautuu näkymä kauniille Kitkajärvelle. Himmerki tarjoaa monenlaista mökkimajoitusta hulppeista rantahuviloista kotoisiin honkamökkeihin sekä karavaanaripaikkoja. Ravintolasta saat paikallisista raaka-aineista tehtyä kotiruokaa. Himmerkistä voit myös vuokrata kajakin, soutuveneen tai polkupyörän.
 • Nauti täyden palvelun paketti Hotelli Lapin Sadussa, jossa aamiainen tuodaan huoneeseen. Hotelli sijaitsee aivan Posiojärven rannalla, lähellä keskustaa ja esimerkiksi Pentik-mäen gallerioita ja myymälää. Ravintolassa tarjolla esimerkiksi blinejä muikunmädillä, lohikeittoa ja poronkäristystä.

Etsi lisää majoituspaikkoja:

posiolapland.com/majoitus

Google Maps -sijainnit ja ajo-ohjeet

Livohkaan: Kaarelantie 23. Aja 14 kilometriä Posion keskustasta Taivalkoskelle päin ja käänny puolivälissä Lohirannatielle, josta on matkaa Livohkaan 14 kilometriä.

Himmerkiin: Himmerki 8. Aja Posion keskustasta noin kuusi kilometriä Kuusamon suuntaan ja seuraa opasteita.

Hotelli Lapin Satuun: Kattavaniementie 1. Aja Posion keskustasta noin 2 kilometriä Taivalkosken suuntaan, käänny oikealle ja seuraa opasteita.

2. Seikkaile koko perheen kanssa Lapin Rivieralla

 • Vuokraa Fatbike Livohkasta ja lähde polkemaan Hirsiniemen maisemiin. Kahdeksan kilometriä pitkälle hiekkaharjulle pääset lähtemään suoraan Livohkasta. Alueella on viisi laavua ja autioita hiekkarantoja, jotka odottavat löytämistään. Hinnat: 4 tuntia 20 euroa, 8 tuntia 30 euroa, vuorokausi 50 euroa.
 • Ihastele Livojärven rantoja järveltä käsin vuokraamalla Livohkasta kanootti tai kajakki. Hinnat: 5 tuntia 6 euroa, vuorokausi 12 euroa. Retken jälkeen Livohkasta voi vuokrata tilaussaunan 20 euron tuntihintaan. Kaikki Livohkan vuokraukset voit tehdä soittamalla numeroon 010 770 3720.
 • Taigavireen opastetulla melontaretkellä opit melomaan kajakilla oikeaoppisesti ja kuulet Etelä-Lapin historiasta ja luonnosta. Tapaamispaikka on Säikän salmen hietikolla, kotakahvilan pihalla. Lue lisää Taigavireen nettisivuilta.
 • Opettele erätaitoja koko perheen kanssa Seikkailuapinoiden opastamana. Hirsiniemen upeissa maisemissa järjestettävillä kolmen päivän kursseilla opitaan retkeilyn perustaitoja kuten rinkan pakkaamista, reittisuunnittelua, kartanlukua, tulentekoa, nuotiokokkausta, retkikeittimien käyttöä ja teltassa majoittumista. Ilmoittautumisajat ja kurssin tarkan sisällön löydät Seikkailuapinoiden nettisivuilta.
 • Nauti tuoreet lättykahvit hiekkarannalla Säikän Kotakahvilassa. Kahvilasta löytyy myös paikallisia käsitöitä ja muikkukukkoa. Kotakahvilasta voit myös vuokrata SUP-laudan 10 euron tuntihintaan. Samalla reissulla voit ottaa aurinkoa kilometrin pituisella hiekkarannalla ja pulahtaa Livon kristallin kirkkaaseen veteen.
 • Perinteinen savusauna Valkean Peuran Valtakunnassa kruunaa rantapäivän. Saunaan mahtuu 20 henkeä ja pehmeistä löylyistä voi nauttia vaikka koko illan. Hinta: 250 euroa/ilta (sisältää pyyhkeet). Samalla reissulla voit käydä rapsuttelemassa myös poroja. Varaa soittamalla numeroon 040 5853 663.

Ajo-ohjeet:

Hirsiniemeen: Parkkipaikka. Aja 18 kilometriä Posion keskustasta Taivalkoskelle päin ja käänny vasemmalle Hirsiniemen suuntaan.

Säikän kotakahvilaan: Säikkä. Aja Posion keskustasta noin 20 kilometriä Taivalkosken suuntaan ja näet tien oikealla puolella pienen punaisen kodan.

Valkean Peuran valtakuntaan: Suottaniementie 31. Aja 16 kilometriä Posion keskustasta Taivalkoskelle päin ja käänny oikealle valkean peuran kyltin kohdalla.

3. Päiväretki Karjalaisenniemelle Huskyjen kotiin ja yksi Suomen pisimmistä maantiesuorista

 • Tee päiväretki Karjalaisenniemelle ja käy tutustumassa iloisen huskylauman elämään Kota-Huskyllä aivan Riisitunturin kansallispuiston vieressä. Opastettu kierros joka arkipäivä kello 12. Ei ennakkoilmoittautumista.

Hinnat: 10€ aikuinen, 5€ lapsi (4-12v), kesto noin 1h.

Kota-Husky on avoinna myös muina ajankohtina erikseen sovittaessa. Tutustu myös Kota-Huskyn kesävaellukseen Riisitunturin kansallispuistossa.

Ajo-ohjeet: Jaksamontie 58. Aja 20 kilometriä Posiolta Kemijärven suuntaan, käänny oikealle, aja noin kuusi kilometriä ja seuraa opasteita.

 • Yksi Suomen pisimmistä maantiesuorista on hauska valokuvauskohde aivan Jaksamontien alkupäässä. Kuten toimittaja Ilkka Malmberg kirjoitti: “Maaninkavaarantie ei pääty koskaan.”

4. Vaellus Riisitunturilla ja Korouomassa Oiva Tourin opastamana

 • Syvennä paikallistuntemustasi ja lähde vaellukselle Riisitunturille tai Korouomaan paljasjalkaisen posiolaisen kanssa. Oiva Tour on yhden miehen yritys, jonka omistajalla Oiva Soudunsaarella riittää tarinoita Posion luonnosta ja historiasta. Tältä innokkaalta kalamieheltä saat myös sisäpiirin tietoa Posion parhaista apajista. Ja jos mökiltä loppuu koivuklapit, hoitaa Oiva myös tämän asian kuntoon.

Pirauta Oivalle numeroon 0400 305 843 ja varaa opastus.

Lue lisää Posion kesäretkeilykohteista:

posiolapland.com/kesaretkeily

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS

Lomavinkit

Kuuluisa hehtaari

Lomavinkit

Näe revontulet

Lomavinkit

Posion kesä

Lomavinkit

Posion ruska

Lomavinkit

Pentik