1. Säikänsalmi Livojärvellä

Ylivoimaisesti Posion suosituin ja kuuluisin hiekkaranta on kilometrin pituinen Säikänsalmi Livojärven rannalla. Livojärven vesi on kristallin kirkasta ja Säikänsalmen kohdalla järvi avautuu kummallekin puolelle Taivalkoskentietä. Toisella puolella ranta syvenee nopeasti, toisella puolella matalaa riittää pidempään, joten ranta sopii niin aikuisille kuin perheen pienimmillekin. Lisäksi rannalla palvelee kotakahvila, josta saat tuoreita lättyjä, kahvia ja paikallisia leivonnaisia sekä käsitöitä. Huomoithan kotakahvilan aukioloajat, kesällä 2022 kotakahvila palvelee keskiviikosta sunnuntaihin kello 11-17. 

Säikänsalmen hiekkaranta sijaitsee noin yhdeksän kilometrin päässä Posion keskustasta Taivalkosken suuntaan.

2. Vuokraa fatbike tai kanootti Livohkasta

16 kilometriä pitkälle Hirsiniemen retkeilyreitille pääset lähtemään suoraan Lomakeskus Livohkasta. Alueella on viisi laavua ja lukuisia autioita hiekkarantoja, jotka odottavat löytämistään. Fatbiken hinnat: 4 tuntia 20 euroa, 8 tuntia 30 euroa, vuorokausi 50 euroa.

Voit myös ihastella Livojärven rantoja järveltä käsin vuokraamalla Livohkasta kanootti tai kajakki. Hinnat: 5 tuntia 6 euroa, vuorokausi 12 euroa. Retken jälkeen Livohkasta voi vuokrata tilaussaunan 20 euron tuntihintaan. Kaikki Livohkan vuokraukset voit tehdä soittamalla numeroon 010 770 3720.

3. Lähde opastetulle melontaretkelle

Taigavireen opastetulla melontaretkellä tai yön yli kestävällä melontaretkeilykurssilla opit melomaan kajakilla oikeaoppisesti ja kuulet Etelä-Lapin historiasta ja luonnosta. Varaa PosioShopista

4. Nauti tuoreet lättykahvit hiekkarannalla Säikän Kotakahvilassa

Kahvilasta löytyy myös paikallisia käsitöitä, leivonnaisia ja kuuluisaa Posion muikkukukkoa. Kotakahvilasta voit myös vuokrata SUP-laudan. Samalla reissulla voit ottaa aurinkoa kilometrin pituisella hiekkarannalla ja pulahtaa Livon kristallin kirkkaaseen veteen.

Pääset Säikänsalmen uimarannalle ajamalla Posion keskustasta noin 18 kilometriä Taivalkoskentietä kohti Taivalkoskea. Uimaranta sijaitsee oikealla, Taivalkoskentien levähdyspaikalla.

 

5. Savusauna Valkean Peuran Valtakunnassa

Valkean Peuran Valtakunnan savusaunaan mahtuu 20 henkeä ja pehmeistä löylyistä voi nauttia vaikka koko illan. Hinta: 250 euroa/ilta (sisältää pyyhkeet). Samalla reissulla voit käydä rapsuttelemassa myös poroja. Varaa soittamalla numeroon 040 5853 663.

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS

Lomavinkit

Kuuluisa hehtaari

Lomavinkit

Näe revontulet

Lomavinkit

Posion kesä

Lomavinkit

Posion ruska

Lomavinkit

Pentik