Ylitalon Poromatkailu

Elämyksellistä loma-asumista porokylässä

Ylitalon Porotilalle voit majoittua viihtyisässä kuuden hengen kodassa tai kahden hengen romanttisessa saunamökissä. Molemmat sijaitsevat Ylitalon Poromatkailun pihapiirissä metsän reunalla.

Samalla pääset kokemaan, millaista on seurustella kesyjen porojen kanssa - porot nimittäin asuvat samassa pihapiirissä suuressa aitauksessaan.

HUOM! Min. kolme yötä ja ilmoitus yöpymisestä viimeistään seitsemän päivää etukäteen osoitteessa poromatkailu@gmail.com tai 045 2573432.

Sähkölämmitetty kota

Ylitalon Poromatkailun puinen kota on rakennettu saamelaisten ikiaikaisen kodan alkuperäiseen muotoon.

Keskellä kotaa on avoin tulitila ja sen vieressä tiilestä muurattu hella, jossa voi pitää tulta. Tulen sammuessa ei kotaan tule kylmä 30 asteen pakkasellakaan, koska kota hyvin eristetty ja siellä on sähkölämmitys.

Kiinteiksi rakennetut sängyt on sijoitettu peräkkäin kodan seiniä myötäillen. Lukittavan sängynkannen alla voi säilyttää tavaroita. Lämmityspatterit on sijoitettu jokaisen sängyn ja seinän väliin. Kuusi metriä korkeassa kodassa nukkuminen on todellinen elämys!

Romanttinen saunamaja

Saunamaja, romanttinen saunakamari kahdelle, sijaitsee vastapäätä kotaa. Sauna on oikea puilla lämmitettävä sauna ja pesuvesi lämpenee isossa padassa kiukaan vieressä. Saunoa voitte joka päivä. Ja mikä virkistävämpää kuin talvella kieriskellä puhtaassa, valkeassa puuterilumessa saunomisen välillä.

Kesällä voitte vilvoitella saunamökin terassilla majan takana. Saunakamarissa on sievä kamiina, johon voitte sytyttää tulet tunnelmaa ja ihanaa lämpöä luomaan (kamarin tasaisesta lämmityksestä huolehtivat sähköpatterit).

Sähkö ja vesi

Majoitusalueella ei ole juoksevaa vettä. Vesi tuodaan talosta vanhanajan mukaisesti hinkeillä ja tonkilla. Halutessanne voitte itse hakea veden läheltä talosta, kesäisin lykättävillä maitokärryillä ja talvella vetokelkalla. Se, jos mikä, tuo muistoja menneistä ajoista!

Ateriat

Ateriat valmistetaan ja tarjoillaan Ylitalon omassa "pirtissä". Pääsette todella elämään kuin paikalliset ja syömään oikeaa kotiruokaa ja paikallisia herkkuja. Kodassa on kahvinkeitin, vedenkeitin, leivänpaahdin, astiat ja jääkaappi

Ilmoittakaa mahdollisista allergioista ja erityisruokavalioista hyvissä ajoin ennen saapumistanne.

Ylitalon Poromatkailu

Puh. 045 257 3432
www.poromatkailu.fi
poromatkailu@gmail.com

Green Key -sertifioitu yritys

Ylitalon Poromatkailu on yksi Posion kymmenestä matkailuyrityksestä, joka on saanut Green Key -ympäristömerkin.

Ylitalon Porotilan arvoihin kuuluu muun muassa eläinten kunnioitus kaikessa toiminnassa, paikallisten raaka-aineiden käyttö, jätteiden lajittelu ja paikalliskulttuurin opettaminen asiakkaille. Lue lisää täältä.

Ryhdy porokummiksi!

Ylitalon Poromatkailun omistajat Manne ja Christina ovat vuosien kuluessa auttaneet monia poroja. Luonnossa syntynyt poronvasa voi jostain syystä menettää emänsä ja jäädä yksin. Tällaisia orpoja poronvasoja he ovat syöttäneet tuttipullolla ja niiden vahvistuttua totuttaneet omaan laumaansa.

Alkamalla porokummiksi
sinäkin voit auttaa poroja ja samalla tutustua niiden elämään!

Kummi on mukana kummiporon elämän tärkeissä tapahtumissa. Kummi saa kummitodistuksen, jossa on kuva ja tietoa kummiporosta. Kummille lähetetään tietoa ja kuvia kummiporosta muutaman kerran vuodessa.

Yhden poron kummius yhden vuoden ajaksi maksaa 130 €. Kummimaksu käytetään kummiporon ruokakustannuksiin.

Poro-ohjelmat

Uppoudu porojen kiehtova maailmaan. Ylitalon Poromatkailu tarjoaa mielenkiintoisia poro-ohjelmia kesällä ja talvella, joissa vierailijat voivat oppia paljon poron elämästä ja kulttuurista.

Porotilan pihapiirin maisema on kaunis ja ainutlaatuinen. Osa metsästä on vanhaa aarniometsää, jossa jotkut puut ovat jopa 300-400 vuotta vanhoja.

Tutustu ohjelmiin yrityksen nettisivuilla.

Lisää majoitusta Posiolla

Vapaita kohteita tulevana viikonloppuna 22.01.-24.01.

Majoitus