Hirsiniemen 16 kilometriä pitkä retkeilyreitti kulkee korkealla hiekkaharjulla, josta on upeat maisemat kirkasvetiselle Livojärvelle. Alueella sijaitsee useita laavuja ja palveluita tarjoaa Lomakeskus Livohka. Talvella alueella kulkee 20 kilometriä pitkä hiihtolatu.

 

Kesto: 5 tuntia

Reittimerkinnät: Maalimerkit puissa

Reittiluokitus: Keskivaativa ympyräreitti

Soveltuvuus: Ympyräreitti seuraa Pernunselän pohjoispuolella pientä ja vaikeakulkuista polkua ja muuttuu Hirsiniemen puolella helppokulkuiseksi soratieksi. Matkalla on veneylityspaikka pienen salmen yli. Soveltuu koko perheelle.

Reittikuvaus

Hirsiniemen ympyräreitti kulkee rantojensuojelualueella tarjoten upeita näkymiä Livojärven kirkkaisiin vesistöihin. Reitti kulkee Lomakeskus Livohkan kautta pitkoksia ja siltaa pitkin Autiosaareen, mistä ylitetään pieni salmi soutuveneellä Hirsiniemeen. Hirsiniemen alue on helppokulkuista maastoa, ja reitti kulkee korkean hiekkaharjun päällä, mistä on kauniit järvimaisemat. Reitin haastavimmat kohdat on merkitty sivun alalaidasta löytyvään karttaan paksulla punaisella tussilla.

Hyvä tietää

Reitin varrella on monia autioita hiekkarantoja sekä yhteensä neljä laavua, joille voi saapua tulistelemaan myös veneellä, kanootilla ja talvella esimerkiksi hiihtämällä. Reitin varrella Lomakeskus Livohka tarjoaa majoitusta ja aktiviteettipalveluja.

Reitin voi kulkea myös fatbikella, jonka voi vuokrata Livohkasta hintaan 4 tuntia 25 euroa, 8 tuntia 35 euroa, vuorokausi 50 euroa. Soita numeroon 010 7703 720 ma – su klo 10-15 tai sähköpostilla livohka@jhl.fi.

Samalla reissulla kannattaa tutustua Posion kotiseutumuseoon ja Akanlahden tukisiirtolaitokseen. Lue myös muut lomavinkit Livojärvelle.

Reitin alkuun

Suosittelemme aloittamaan reitin Lomakeskus Livohkasta (osoite: Kaarelantie 23, 97900 Posio). Reitin toinen aloituspiste johtaa Hirsiniemeen Taivalkoskentieltä, mutta tie on  huonokuntoinen soratie. Taivalkoskentien lähtöpisteeseen on matkaa Posiolta noin 22 km. Posiolta ajetaan Taivalkoskelle päin (maantie 863) noin 17 km, jonka jälkeen käännytään vasemmalle Hirsiniemeen. Tätä tietä jatketaan noin 4 km. Reitin lähtöpisteessä on pysäköintialue ja lähtöpaikkaopaste.

Oman auton lisäksi lähtöpisteelle Posion keskustasta pääsee taksilla.

Lähtöpiste

Lomakeskus Livohka, Kaarelantie 23, 97900 Posio

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS

Luonto

Esteetön matkailu

Luonto

Kirintövaara

Luonto

Korouoma

Luonto

Riisitunturi

Vastuullisuus

Green Key