Tervetuloa ainutlaatuiselle seikkailulle Posion Riisitunturille. Interaktiivinen matka vie sinut uskomattomien maisemien äärelle tunturin huipulle, jossa pääset kokemaan revontulet ja oppimaan valokuvauksesta ja arktisesta luonnosta.

Lähde seikkailemaan keskelle Lapin upeita talvimaisemia ja opi revontulivalokuvauksesta luontovalokuvaaja ja eräopas Eeva Mäkisen kanssa. Eeva johdattaa sinut läpi syvien hankien ja tykkypuumetsän aina tunturin laelle asti ihastelemaan pohjoisen yötaivasta. Pääset vaikuttamaan itse interaktiivisen matkan kulkuun, näkemään miten pärjäisit arktisissa olosuhteissa ja kokeilemaan revontulien valokuvausta.

 

 

Pääset itse vaikuttamaan matkan kulkuun valitsemalla Eevan antamista vaihtoehdoista. / seuraamalla Eevan opastusta. Tarvittaessa voit siirtyä seikkailussa myös eteen- ja taaksepäin ylälaidan nuolinäppäimien avulla. Interaktiivisen seikkailun pituus on 20 minuuttia.

Riisitunturin kansallispuisto, Posio, Suomen Lappi

Riisitunturi on todellinen talven ihmemaa. Taianomaiset tykkypuut kuutamoyön valossa ja revontulten alla ovat ikimuistoinen kokemus ja valokuvaajan unelma. Riisitunturin maasto sopii kaikille ja kaikenikäisille retkeilijöille ja tunturin huippu on saavutettavissa talvellakin helposti. Reitistö vaihtelee muutamasta kilometristä kahteenkymmeneen kilometriin. Kansallispuisto sijaitsee Posiolla, Lapin eteläkärjessä. Riisitunturin luonto on säilynyt lähes koskemattomana suojelun vuoksi. Jokamiehenoikeudet eivät ole Riisitunturilla voimassa, joten muistathan valmistautua retkelle tutustumalla kansallispuiston ohjeisiin.

Lisää Majoitus Saapuminen lisää kuvauspaikkoja

Eeva Mäkinen

Ammattivalokuvaaja ja eräopas Lapista

Eevan intohimona ovat vaellus, melonta ja hiihtoretket pohjoisen luonnossa. ”Mitä enemmän vietän aikaa kameran kanssa ulkona, sitä enemmän opin arvostamaan luontoa.”

Instagram @eevamakinen

Kuvaa revontulia kamerasimulaattorin avulla

Interaktiivisessa seikkailussa pääset itse kokeilemaan ja opettelemaan kuinka onnistua vangitsemaan revontulet kameralle. Mitä tulee ottaa huomioon yötaivasta kuvatessa? Entä miten herkkyys, aukko ja sulkimen nopeus vaikuttavat revontulivalokuvaan?

Hunting Northern Lights with Eeva Mäkinen

on Kota Collectiven tuottama 20 minuutin pituinen interaktiivinen matka. Seikkailu on kuvattu Riisitunturilla helmikuussa 2021 arktisissa olosuhteissa. Tuotantotiimi ja päähenkilö saivat nauttia maagisesta kaamoksen valosta, tunnelmasta ja kirkkaista talviöistä, mutta se tarkoitti samalla äärimmäisiä kuvausolosuhteita, kun lämpötila putosi jopa -30 asteeseen.