”Puhdas lumi ja täydellinen hiljaisuus” – Parhaat kokemukseni Posiolla

Georgialainen Nano Khetsuriani, 24, vietti kolme kuukautta Posiolla tutustumassa paikalliseen elämäntapaan. Tänä aikana hän pääsi toteuttamaan muutamia lapsuudenhaaveitaan sekä kokemaan yhden viime vuosien lumisimmista talvista. Lue alta hänen viisi mieleenpainuvinta kokemustaan Lapin taikamaasta!

Hiljaisuus. Olen tottunut kiireiseen kaupunkielämään, joten olin hämmästynyt siitä, miten paljon nautin Posion hiljaisesta ympäristöstä. Kaukana kaupungin metelistä ja väkijoukoista huomasin saavani voimaa ja onnea ympäröivän luonnon kauneudesta ja rauhallisuudesta. Yksi hienoimpia kokemuksiani täällä oli revontulien näkeminen ensimmäistä kertaa elämässäni. Puhdas lumi ja täydellinen hiljaisuus tekivät tunnelmasta taianomaisen.

Huskyt ja porot. Kun saavuimme Kota-Huskyyn, ensimmäinen ajatukseni oli, että haluaisin asua tällaisella tilalla. Olisin maailman onnellisin ihminen, jos minulla olisi koko ajan niin paljon koiria ympärilläni! Huskysafarille osallistuminen oli suurin lapsuudenhaaveeni, ja se oli ehdottomasti suosikkikokemukseni täällä. Vierailin myös Valkean Peuran Valtakunnassa ja otin innoissani selfieitä suloisten porojen kanssa. Rakastin poroja niin paljon, että saatan palata tänne kesällä ihan vain nähdäkseni niiden vaeltelevan ympäriinsä kylällä.

Keramiikkakurssi. Halusin oppia jotakin keramiikasta, koska tiesin sen olevan merkittävä osa paikallista kulttuuria. Osallistuin Miki Studion keraamikon Mikin järjestämälle keramiikkakurssille, ja se oli todella positiivinen kokemus. Keramiikkaa tehdessäni pääsin rentoutumaan ja kokemaan sen, miten antoisaa on luoda jotakin omilla käsilläni. Posio on todella inspiroiva ympäristö taiteen luomiseen. Vien keramiikkatyöni mukanani kotiin, ja ne tulevat muistuttamaan minua ajastani täällä.

Laskettelu. En ole kovin hyvä laskettelija, mutta en antanut sen estää minua viettämästä hauskoja päiviä Kirin rinteillä. Kirintövaaran maisemat ovat todella kauniita, ja upeat tykkypuut kimaltelivat auringonvalossa. Jaoin paljon kuvia ja videoita laskettelureissuistani sosiaalisessa mediassa, ja kaikki kyselivät minulta missä talven ihmemaassa oikein olin. Ja nyt he haluavat myös vierailemaan Posiolle!

Ihmiset. Minusta oli ihanaa tutustua ihmisiin ja oppia paikallisista tavoista. Kaikki olivat todella ystävällisiä ja vieraanvaraisia, ja se sai tämän paikan tuntumaan kodilta. Paikallinen rentoutunut ja vapaa ilmapiiri oli sekä inspiroivaa että tarttuvaa, ja täältä tuntuu puuttuvan kokonaan kaupungin kiire ja stressi. Ihmiset ovat onnellisia ja tyytyväisiä täällä. Ja miksipä eivät olisi?

Teksti: Minttu Häkkinen

Kuva: Morganne Roegiers

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS

Lomavinkit

Kuuluisa hehtaari

Lomavinkit

Näe revontulia

Lomavinkit

Riisitunturi

Lomavinkit

Posion ruska

Lomavinkit

Pentik