1. Korkkaa Riisitunturin kansallispuiston uusi talvipyöräilyreitti

Riisitunturin kansallispuistoon avataan tänä talvena uusi 20 kilometrin pituinen talvipyöräilyreitti, joka kulkee Riisitunturin lähtöpisteeltä aina Nuolivaaralle saakka. Reitti avataan alkuvuodesta 2021 ja fatbiken voit vuokrata Riisitunturin lähtöpisteellä sijaitsevasta eräkahvila Tykystä. Talvipyöräilyreitistä tiedotetaan lisää talven aikana, mutta alla olevan videon avulla pääset jo vauhdikkaisiin tunnelmiin!

2. Huskyjen kyydissä halki erämaan Riisitunturin kansallispuistoon

Jaksamon kylässä sijaitseva Kota-Husky on monessa mielessä ainutlaatuinen yritys: vain he tarjoavat huskyajeluita Riisitunturin kansallispuistoon ja ovat vieläpä Suomen ensimmäinen vastuullisiin huskyseikkailuihin erikoistunut yritys. Siitä heillä on todisteena Sustainable Travel Finland -tunnus ja Green Activities -ympäristömerkki. Valikoimasta löytyy kaikkea kahden tunnin huskyajelusta kolmen päivän Eräunelma-pakettiin ja perheille räätälöityyn retkeen. Uutuutena myös lahjakortti. Varaa juuri sinulle sopiva seikkailu suoraan netistä.

3. Patikointia tai jääkiipeilyä Korouoman kanjonissa

Marraskuun lopusta pitkälle kevääseen asti Posiolla sijaitsevan Korouoman kanjonin kallioseinämille muodostuu upeita jääputouksia. Lähes sataan metriin kohoavia putouksia voi ihailla kanjonin pohjalla kulkevan viiden kilometrin pituisen Koronjää-reitin varrella. Jos jääkiipeily kiinnostaa, Bliss Adventure järjestää kiipeilyretkiä Korouomaan. Kanjonin pohjalla kulkevan 25 kilometrin pituisen vaellusreitin voi kulkea hiihtäen tai lumikengillä ja yöpyä reitin keskipaikkaille sijaitsevassa autiotuvassa. Posion vuokramökit löydät täältä.

4. Kalastusreissu paikallisen kanssa

Kalastus kuuluu voimakkaasti posiolaiseen kulttuuriin. Paikallisille ei ole lainkaan erikoista syödä tuoretta kalaa useana päivänä viikossa. Niinpä alueen kalastajat haluavat tarjota saman mahdollisuuden myös matkailijoille. Voit lähteä talviverkoille tai pilkkimään Oiva Tourin Oiva Soudunsaaren kanssa tai Posio Outdoorsin Timo Posion johdolla. He näyttävät parhaat kalapaikat ja kertovat mielellään, miten Posiolla eletään luonnon leppoisassa rytmissä.

5. Majoitus kodassa, kansallispuiston kupeessa tai mökissä maatilan vieressä

Posiolta löytyy monta majoituspaikkaa juuri sinulle, joka kaipaat jotain tavallisesta poikkeavaa ja mieleenpainuvaa.

Jo se on melko erikoista, että pääsee yöpymään sähkölämmitteisessä kodassa, mutta oman mausteena vierailuun tuo se, että kota sijaitsee porotilalla. Ylitalon Poromatkailun majoitus tarjoaa täysin uniikin kokemuksen ja mahdollisuuden tutustua aidon lappilaisen porotilan elämänrytmiin. Omistajat Christina ja Manne kertovat mielellään poronhoidosta ja esittelevät porojaan, joista osan he ovat kasvattaneet tuttipullolla ruokkien omassa kodissaan. Kodan lisäksi vuokrattavana on romanttinen saunatupa.

Toinen hieman erikoisempi majoituspaikka löytyy aivan Riisitunturin kansallispuiston reunalta. Kota-Huskyn vuokrakämpältä on matkaa Riistunturin huipulle vain noin viisi kilometriä.

Anetjärvellä sijaitseva Aneen Loma tarjoaa aitoa maaseututunnelmaa. Omistajat pitävät mökkien lähettyvillä myös karjatilaa, joten halutessasi voit tutustua lehmien päivärutiineihin ja ostaa todellista lähiruokaa, kuten makkaroita ja lehtipihvejä, suoraan tilalta tai Posion S-marketista.

6. Maisemakuvauskurssi Erämaahotelli Kirikeskuksessa

Erämaahotelli Kirikeskuksen valokuvaustyöpajat ovat mainio keino tutustua Posion luontoon. Kurssien vetäjänä toimii palkittu maisemakuvaaja Petri Puurunen.

Yhden, kahden tai kolmen päivän kursseilla pääset tekemään Petrin opastuksella erilaisia kuvaustehtäviä hands-on opastuksella, oppimaan kuvien käsittelyä ja annettu palaute myös nostaa työskentelysi seuraavalle tasolle. Kurssilla käydään myös kuvaamassa joko Riisitunturilla tai Korouomassa.

Paketti toteutetaan täysihoidolla ja jokaiselle on varattu oma hotellihuone rauhoittumiseen ja rantasaunaelämys paljuineen.

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS

Lomavinkit

Näe revontulia

Lomavinkit

Posion kesä

Lomavinkit

Kuuluisa hehtaari

Lomavinkit

Posion ruska

Lomavinkit

Pentik