Kulttuuri

Posion käyntikohteet muodostavat kiinnostavan retken lappilaisten ihmisten arkeen ja kulttuuriin pohjoisen luonnon keskellä.

Posio on maailman pohjoisin keramiikkakylä, missä luonto, ikiaikaiset tarinat ja kulttuuri yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla. Luonnon inspiroimina ovat saaneet alkunsa Pentikin upeat design-tuotteet, Miki Studion suloiset keramiikkapöllöt, Posion katukuvan kauniit keramiikkamosaiikit sekä luovuuden voimaa hohkaava Pentik Kartano.

Pentik-mäki on upea kulttuuri- ja ostosmatkailukohde Posiolla. Sen useat ilmaiset museot ovat monelle Posion ykköskohde. Paikallisessa keramiikkatehtaassa valmistetaan kaikki Pentikin keramiikka-astiat, taide-esineet ja kynttilät. Tehtaanmyymälässä voit tehdä uunituoreita löytöjä kattavasta sisustustuotevalikoimasta ja samalla tutustua keramiikan ja muotoilun kokoelmiin, näyttelyihin ja museoihin.

Posion kulttuurihistoriaan voi tutustua vierailemalla ainoalla tähän päivään asti säilyneellä tukinsiirtolaitoksella tai pistäytymällä talonpoikaistyyliä henkivässä kotiseutumuseossa.

Tarinapoluilla pääset tutustumaan Posion kauniiseen luontoon ja kulttuuriin tarinallisten opasteiden avulla, kun taas Korpihillan kahvilassa nautit retkien välillä käsintehdyt herkut ja hengähdät hetken romanttisissa vanhan ajan tunnelmissa.

Pentik-mäki

Pentik-mäen tehtaanmyymälässä, näyttelyissä ja museoissa riittää katseltavaa pitkäksi aikaa.

Pentik Kartano

Anu ja Topi Pentikäinen kunnostivat yli 150 vuotta vanhan timisjärveläisen porotilan taiteen kodiksi.

Miki Studio

Miki Studion suloiset keramiikkatuotteet ovat syntyneet Lapin luonnon inspiroimina.

Arktinen keramiikkakeskus

Paikka taiteen luomiseen ja luonnossa rauhoittumiseen.

Posion kotiseutumuseo

Posion kunnan kotiseutumuseo sijaitsee Kitkajärven etelärannalla Lohirannan kylässä.

Akanlahden tukinsiirtolaitos

Akanlahti on ainoa tähän päivään asti säilynyt tukinsiirtolaitos.

Korpihilla

Riisitunturin lähellä sijaitseva hurmaava kahvila ja herkkupuoti.

Erätalonpojan keinot -tarinapolku

Posiolta löydät tarinallisia reittejä, jotka perehdyttävät sinut alueen luontoon ja historiaan.