Tapahtumat ja kulttuurikohteet

Posion kesä on täynnä tekemistä: tutustu tapahtumiin ja kulttuurikohteisiin1. Ainutlaatuinen yhdistelmä luontoa ja kulttuuria

 • Käy tutustumassa uudistuneeseen Kulttuurikeskus Pentik-mäkeen. Nähtävää on paljon, joten kannattaa varata vierailuun aikaa: Muistoja maalta -museoon, Kahvikuppimuseoon ja Anu Pentik Galleriaan on kaikkialle on vapaa pääsy.

 • Timisjärvellä sijaitsevassa Pentik Kartanossa on ihana yrttipuutarha, kahvila ja paljon taidetta sekä ulkona että sisällä. Myös lampaat ja kanat laiduntavat pihapiirissä. Lisätietoja voit lukea Pentik Kartanon Facebook-sivuilta tämän linkin takaa.
 • Ravintola Tapio ravitsee kehoa ja sielua. Brittiläisen huippukokin Connor Laybournen loihtimat ruoka-annokset ovat taide-elämys. Muistathan, että pöytävaraus on pakollinen ja ravintola on todella suosittu, joten varaus kannattaa tehdä hyvissä ajoin soittamalla numeroon 044 2431631.

 • Keraamikko Miki Kimin kauppa ja galleria. Kun ajelet Posion keskustan eli Aholan ohitse, poikkea keramiikkataiteilija Miki Kim kauppaan ja galleriaan ostamaan Posiolla käsintehtyjä matkamuistoja ja tutustumaan kansainvälisten keramiikkataiteilijoiden Kuppi-näyttelyyn. Avoinna ti-la klo 11-16. Tutustu Mikin taiteeseen myös hänen nettisivuillaan tämän linkin takaa. Osoite: Suopolku 2.

 • Artesaaniherkkuja tarjoava Kartano Korpihilla on upea kulttuurielämys aivan Riisitunturin vieressä. Osoite: Holtinojantie 5.
 • Taidekierros keskustaajamassa. Posion keskustassa voit istahtaa syömään jäätelöä uusien mosaiikkipenkkien ja -pöytien ääreen, joita löytyy muun muassa kauppojen, Apteekin ja kunnantalon edustalta. Kirjaston seinässä sijaitsee Paula Suomisen Mandala-mosaiikkiteos ja kunnantalon edessä voit käydä tutustumassa Teuvo Tuomivaaran Irtaantuminen-nimiseen veistokseen. Posion suurimman mosaiikkiteoksen löydät Pentik-mäeltä Anu Pentik Galleriasta, jossa sijaitsee myös Posion matkailuneuvonta.
 • 2. Liikuntaelämyksiä paikallisten tyyliin

 • Lähde suunnistamaan Posion kauniisiin metsämaisemiin. Posio-rastit järjestetään tiistaisin klo 17-18.30 kesäkuun alusta alkaen ja kestäen aina syyskuulle saakka. Aikataulut löydät tämän linkin takaa.

 • Posion frisbeegolfrata sijaitsee Kirintövaarassa, Kirikeskuksen laskettelurinteiden juurella. Radalla on yhdeksän väylää ja se kulkee Kirintövaaran metsäisellä rinteellä. Kirintövaarassa voi vapaasti käydä harjoittelemassa tai kokeilemassa lajia. Frisbeegolfradan kartan löydät täältä.

 • Posiolla on kesäkuussa avattu upouusi kuntosali, Posion Taikasali, johon myös matkailijat ovat tervetulleita. Kuntosalin käyttömaksu on 15€/kk. Lisätietoja ja kuntosalin aukioloajat löydät tämän linkin takaa
 • 3. Majoitu metsän ja kulttuurin keskellä

 • Anetjärven kylässä sijaitsee Aneen loma, joka tarjoaa monenlaista majoitusta kunnostetun kyläkoulun huoneista mökkimajoitukseen ja karavaanaripaikkohin. Voit varata majoituksen Booking.comista tai soittamalla numeroon 0400 196 638. Ota huomioon, että jos omistajat eivät vastaa heti puhelimeen, he saattavat olla navetassa. Aneen lomassa voitkin samalla ostaa Aneen tilan lihatuotteita ja valmistaa mökissäsi makoisaa lähiruokaa. Bonus-vinkki: Anetjärvellä ajellessa kannattaa käydä samalla tutustumassa Tuomijoen vanhaan myllyyn, joka on tarjonnut kylälle jauhoja useiden vuosikymmien ajan.

 • Erämaahotelli Kirikeskuksen yhteydessä sijaitsee Arktinen keramiikkakeskus. Majoitu hotellissa ja vuokraa samalla keramiikkastudio 30 euron päivähintaan tai 100/viikko. Studion käyttäjä saa majoituksen tarjoushintaan riippuen viipymän pituudesta. Tiedustele hintaa numerosta 040 836 7217. Studiosta löytyy kaikki tarvittava keramiikan valmistukseen ja 150 litran keramiikkauunin voit vuokrata 55 euron hintaan. Rantasaunan voit vuokrata illaksi 150 euron hintaan ja paljun lämmitettynä 200€/ilta. Lue lisää majoituksesta tämän linkin takaa ja Arktisesta keramiikkakeskuksesta löydät lisätietoja tämän linkin takaa

 • Lapiosalmen eräleirikeskuksen mökeistä löytyy majoitustilaa moneen makuun. Lapiosalmen keittiömestari loihtii toiveidenne mukaiset ateriat aamupalasta iltapalaan. Erikseen sovittuna voidaan aamupalatarpeet toimittaa myös mökin jääkaappiin odottamaan. Voit vuokrata mökin Lapiosalmesta Booking.comin kautta tai soittamalla numeroon: 0400 344 545. Bonus-vinkki: Lapiosalmessa sijaitsee myös Kala-Eemelin mökki. Kala-Eemeli eleli erakkona Lapiosalmen seuduilla ja rakensi mökkinsä vanhoista siltapuista. Ennen kierrosta kannattaa katsoa Ylen tekemä ohjelma Kala-Eemelistä, jossa hän esittelee elämänfilosofiaansa.

 • Etsi lisää majoituspaikkoja:
  posiolapland.com/majoitus

  Lähialueen majoitus

  Vapaita kohteita tulevana viikonloppuna 22.01.-24.01.

  Majoitus

  Tutustu myös näihin

  Kalastus ja vesiretkeily Posiolla

  Tutustu Lapin vesistörikkaimman kunnan kirkkaisiin ja kalaisiin järviin.

  Posion parhaat paikat ihailla revontulia

  Listasimme Posion viisi parasta paikkaa tähystää taivaalle

  Hiihtoloma 2021

  Posiolla kiireet unohtuvat ja pääset laskeutumaan luonnon leppoisaan rytmiin.

  Historiaa: Kekkosen hiihtomatka

  Blogisarja osa 2: Posiolaisia henkilöhahmoja ja kohtaloita sekä tunnettuja matkaajia.