Lapin Rivieraksikin tituleerattu Säikänsalmen kaunis uimaranta houkuttelee matkailijaa uintiin ja auringonottoon. Kesällä paikalla palvelee myös Pajaharjun jäätelökioski sekä Kotakahvila Säikkä, joka myy paikallisten yrittäjien tuotteita kuten leivonnaisia, muikkukukkoa sekä käsitöitä. Livojärven rantamaisemissa maistuu lättykahvit erinomaisen hyvältä. Uikkarit, makkarat ja kamera mukaan!

Lue täältä viisi vinkkiä kesäpäivään Livojärvellä.

Retkeily

Livojärvellä on myös retkeilykohteita. Hirsiniemen retkeilyalue alkaa Livojärven välittömästä läheisyydestä. Yhteensä 16 kilometrin pituinen reitti kulkee rantojensuojelualueella ja korkean hiekkaharjun päällä sivuten myös Livohkan lomakeskusta. Reitin varrella on yhteensä viisi laavua. Livonniskantien varrelta löydät Kellinniemeen johtavan hiekkatien. Kellinniemessä on laavu ja pitkälle järveen ulottuvan hiekkaniemi, joka on erittäin kuvauksellinen!

Vesiretkeily ja kalastus

Hirsiniemen ympäristössä on lahden poukamia ja harjumuodostelmia, joita on mukava katsella myös veneestä, kanootista tai kajakista käsin. Kalastussaaliiksi Livojärvi tarjoaa mm. taimenta, ahventa, haukea, muikkua, madetta ja siikaa. Lisätietoa kalastuksesta ja luvista löydät täältä.

Kotakahvila Säikkä

Livojärvellä Taivalkoskentien varrella sijaitseva suoramyyntipiste myy paikallisten yrittäjien tuotteita, kuten tuoretta rieskaa ja vastapaistettuja räiskäleitä. Seuraa kotakahvilaa myös Facebookissa!

Kotakahvilan aukiolot kesäkaudella 2024 vaihtelevat, facebookista löytyvät viimeisimmät tiedot.

Sijainti:
Taivalkoskentie 182, 97950 Posio

Yhteyshenkilöt:
Eila Seppänen +358 400 893 755
Toini Selkälä +358 400 394 039

Ostettavat tuotteet

Vuokraa fatbike

Lomakeskus Livohka

Lisätietoja

   Sijainti

Ajo-ohjeet

Pääset Säikänsalmen uimarannalle ajamalla Posion keskustasta noin 18 km Taivalkoskentietä kohti etelää. Uimaranta sijaitsee oikealla, Taivalkoskentien levähdyspaikalla.

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS

Luonto

Esteetön matkailu

Luonto

Kirintövaara

Luonto

Korouoma

Luonto

Riisitunturi

Vastuullisuus

Green Key