Lapin Rivieraksikin tituleerattu Säikänsalmen kaunis uimaranta houkuttelee matkailijaa uintiin ja auringonottoon. Kesällä paikalla palvelee myös Kotakahvila Säikkä, joka myy paikallisten yrittäjien tuotteita kuten leivonnaisia, muikkukukkoa sekä käsitöitä. Livojärven rantamaisemissa maistuu lättykahvit erinomaisen hyvältä. Uikkarit, makkarat ja kamera mukaan!

Retkeily

Livojärvellä on myös retkeilykohteita. Hirsiniemen retkeilyalue alkaa Livojärven välittömästä läheisyydestä. Yhteensä 16 km pituinen reitti kulkee rantojensuojelualueella ja korkean hiekkaharjun päällä sivuten myös Livohkan lomakeskusta. Reitin varrella on yhteensä 5 laavua.

Vesiretkeily ja kalastus

Hirsiniemen ympäristössä on lahden poukamia ja harjumuodostelmia, joita on mukava katsella myös veneestä käsin. Kalastussaaliiksi Livojärvi tarjoaa mm. taimenta, ahventa, haukea, muikkua, madetta ja siikaa. Lisätietoa kalastuksesta ja luvista löydät täältä.

Ajo-ohjeet

Pääset Säikänsalmen uimarannalle ajamalla Posion keskustasta noin 18 km Taivalkoskentietä kohti etelää. Uimaranta sijaitsee oikealla, Taivalkoskentien levähdyspaikalla.

Lisätietoja

   Sijainti

Posion matkailukartta

Posion matkailukartasta löydät mm.

– RETKEILYREITIT (MM. KOROUOMAN REITISTÖT)
– POSION KUNNAN KARTAN
– HIIHTOLADUT
– MOOTTORIKELKKAREITIT
– TAAJAMAN KARTAN JA PALVELUT
– MÖKKIMAJOITUKSEN, RAVINTOLAPALVELUT SEKÄ OHJELMAPALVELUT
 

7€

Kotakahvila Säikkä

Livojärvellä Taivalkoskentien varrella sijaitseva suoramyyntipiste myy paikallisten yrittäjien tuotteita, kuten tuoretta rieskaa ja vastapaistettuja räiskäleitä. Voit myös vuokrata SUP-laudan 10 euron tuntihintaan ja lähteä Livon kirkkaille lainelle!

Maksutapana käteinen sekä kortti.

Avoinna vain kesäisin. 

Sijainti:
Taivalkoskentie 182, 97950 Posio

Yhteyshenkilöt:
Eila Seppänen +358 400 893 755
Toini Selkälä +358 400 394 039

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS

Luonto

Esteetön matkailu

Luonto

Kirintövaara

Luonto

Korouoma

Luonto

Riisitunturi

Vastuullisuus

Green Key