Pentik Kartano hohkaa luovuuden voimaa ja yhdistelee kekseliäästi uutta ja vanhaa.

Anu ja Topi Pentikäinen kunnostivat yli 150 vuotta vanhan Timisjärven Porokartanon taiteen kodiksi vuosina 2013–2015. Remontista tuli lopulta perusteellinen, kun vain vanha hirsirunko jäi pystyyn. Vuosina 1960–1970 rakennetut asuinrakennus ja navetta purettiin ja Kuusamosta siirrettiin kaksi vanhaa hirsitaloa niiden tilalle.

Pentik Kartano toimii taidekotina, vierasateljeena sekä näyttely- ja tapahtumapaikkana. Kesällä tiloissa toimii myös kesäkahvila, josta saa herkulliset vohvelikahvit!

”Emme halunneet tästä museota, vaan taidekeskuksen, jossa vanha kohtaa nykyisen.” – Anu Pentik

Pentik Kartanon tapahtumat kesällä 2021

 

15.8.
MUSIIKKIA KARTANOLLA: Baabelin Nulikat klo 14
Pentik Kartanolle, Timisjärven rantaan on rakennettu purjeella katettu katsomo sekä esiintymislava Nokkospurje-näyttämö, jonka suojissa järjestetään tänä kesänä useita musiikki- ja teatteriesityksiä. Hiljattain ensialbuminsa julkaissut Baabelin Nulikat esiintyy Nokkospurje-näyttämöllä 15.8. klo 14. Rovaniemeläinen Baabelin Nulikat on kahen miehen karvainen Danny Show eli vaarallista autokaistarokkia ja nopeasti vaihtuvia tilanteita. Baabelin Nulikat ei oikeastaan ole punkkia. Esikuvina mm. The White Stripes, Nirvana ja Sielun Veljet. Lippu 10€, alle 15-vuotiaat ilmaiseksi.

20.8.
KARTANON KOUTAN ILTA klo.18
Pentik Kartanon kesän loppuhuipennus on iltatapahtuma Koutan Ilta. Illan aikana päästään nauttimaan livemusiikista ja teatterista idyllisessä pihapiirissä. Illan aikana kuullaan tamperelaisyhtye Haavekaupungin Folk-henkistä populaarimusiikkia sekä nähdään Markku Hattulan tekstiin pohjautuva Posion näyttämön teatteriesitys Akat. Tapahtumassa on myynnissä makkaraa ja salaattia. Lippu 20€ (sisältää ohjelman ja mocktailin).

22.8.
KARTANON TEATTERI-ILTAPÄIVÄ KLO.14
Pentik Kartanolle, Timisjärven rantaan on rakennettu purjeella katettu katsomo sekä esiintymislava Nokkospurje-näyttämö, jonka suojissa järjestetään tänä kesänä useita musiikki- ja teatteriesityksiä. Nokkospurje-näyttämöllä nähdään Markku Hattulan tekstiin pohjautuva Posion näyttämön teatteriesitys Akat. Lippu 10€, alle 15-vuotiaat ilmaiseksi.

30.8.
VIIMEINEN AUKIOLOPÄIVÄ

Lisätietoja

   Sijainti

Aukioloajat

Pentik Kartano sijaitsee 20 minuutin ajomatkan päässä Posion keskustasta.

Pentik Kartano on avoinna kesällä joka päivä klo 11-17. Kesällä 2021 avajaisia vietetään 20.6.

Muina aikoina Pentik Kartano on avoinna vain tilauksesta ryhmille.

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS

Kulttuuri

Keramiikkakeskus

Kulttuuri

Korpihilla

Kulttuuri

Miki Studio

Kulttuuri

Pentik

Kulttuuri

Kotiseutumuseo