Arktinen keramiikkakeskus

Paikka, jossa luodaan taidetta arktisen luonnon keskellä.

Arktinen keramiikkakeskus on kansainvälisesti tunnettu keraamikkojen ja muiden taiteilijoiden kohtaamis- ja työskentelypaikka.

Keramiikkakeskus sijaitsee Hotelli Kirikeskuksen yhteydessä. Arktisen Keramiikkakeskuksen studiossa on väljähköt työskentelytilat noin 15 keraamikolle. Keramiikkastudion suuret ikkunat avautuvat läheiselle, hiekkarantaiselle Kirintöjärvelle ja Kirintövaaran laskettelurinteille.

Keramiikkakeskuksessa on vuodesta 2014 lähtien järjestetty keramiikkasymposiumeja, joihin on osallistunut yhteensä satoja kansainvälisiä keramiikkataiteen huippuammattilaisia. Keskus järjestää myös taiteilijaresidenssitoimintaa, ja elokuussa 2017 aikana tiloihin valmistui keramiikkamuseo.

International Academy of Ceramics -kongressi 2020

Arktinen keramiikkakeskus on saanut kunniakseen järjestää keramiikka-alan arvostetuimman kongressin vuonna 2020. International Academy of Ceramics –kongressi tuo yhteen huippuluokan keramiikkataiteilijat ja –asiantuntijat kahden vuoden välein. Tapahtumaa ei ole vielä koskaan nähty Suomessa tai muualla Pohjoismaissa, ja paikalle odotetaan saapuvan noin 300 taiteilijaa yli 40 maasta. Tapahtuma järjestetään Posiolla ja Rovaniemellä. Lisätietoa seuraa myöhemmin.

Arktinen keramiikkakeskus

Kiririnteentie 1, 97900 Posio
www.arctic-ceramic.fi

Lähialueen majoitus

Vapaita kohteita tulevana viikonloppuna 10.07.-12.07.

Majoitus

Tutustu myös näihin

Miki Studio

Miki Studion suloiset keramiikkatuotteet ovat syntyneet Lapin luonnon inspiroimina.

Pentik-mäki

Pentik tuo tuulahduksen pohjoista kauneutta kotiin.

Korpihilla

Hurmaava kahvila, ihastuttava käyntikohde.

Taikamaan tarinapolut

Posiolta löydät tarinallisia reittejä, jotka perehdyttävät sinut alueen luontoon ja historiaan.