Livojärvi

Kirkasvetinen Livojärvi on Posion suosituimpia kesäkohteita, jolle ominaisia ovat laajat ja puhtaat hiekkarannat.

Lapin Rivieraksikin tituleerattu Säikänsalmen kaunis uimaranta houkuttelee matkailijaa uintiin ja auringonottoon. Kesällä paikalla palvelee myös Kotakahvila Säikkä, joka myy paikallisten yrittäjien tuotteita kuten leivonnaisia, muikkukukkoa sekä käsitöitä. Livojärven rantamaisemissa maistuu lättykahvit erinomaisen hyvältä!

Livojärven etelärannalla, lähellä Livonniskaa sijaitsee myös hieman rauhallisempi Kellinniemen uimaranta. Metsähallituksen ylläpitämä laavu ja upea hiekkaranta muodostavat hienon päiväretkikohteen. Uikkarit, makkarat ja kamera mukaan!

Retkeily
Livojärvellä on myös retkeilykohteita. Hirsiniemen retkeilyalue alkaa Livojärven välittömästä läheisyydestä. Yhteensä 16 km pituinen reitti kulkee rantojensuojelualueella ja korkean hiekkaharjun päällä sivuten myös Livohkan lomakeskusta. Reitin varrella on yhteensä 5 laavua.

Vesiretkeily ja kalastus
Hirsiniemen ympäristössä on lahden poukamia ja harjumuodostelmia, joita on mukava katsella myös veneestä käsin. Kalastussaaliiksi Livojärvi tarjoaa mm. taimenta, ahventa, haukea, muikkua, madetta ja siikaa. Lisätietoa kalastuksesta ja luvista löydät täältä.

Ajo-ohjeet
Pääset Säikänsalmen uimarannalle ajamalla Posion keskustasta noin 18 km Taivalkoskentietä kohti etelää. Uimaranta sijaitsee oikealla, Taivalkoskentien levähdyspaikalla. Kellinniemeen pääset jatkamalla Säikänsalmesta Taivalkoskentietä kohti etelää. Käänny Livojärven jälkeen oikealle Livonniskan suuntaan. Noin 2 km jälkeen käänny Kellinniemi-puukyltin kohdalta oikealle metsäautotielle. Tie kulkee hiekkaisella kankaalla (noin 1.5 km) aina niemenkärkeen saakka.

Livojärven hiekkarannat

matkailu.neuvonta@posio.fi
Puh: +358 44 7674 218

Kotakahvila Säikkä

Avataan kesällä 2020 juhannuksen jälkeen.

Livojärvellä Taivalkoskentien varrella sijaitseva suoramyyntipiste myy paikallisten yrittäjien tuotteita, kuten tuoretta rieskaa ja vastapaistettuja räiskäleitä.

Vain käteinen!

Sijainti:
Taivalkoskentie 182, 97950 Posio

Yhteyshenkilöt:
Eila Seppänen +358 400 893 755
Toini Selkälä +358 400 394 039

Lähialueen majoitus

Vapaita kohteita tulevana viikonloppuna 05.06.-07.06.

Majoitus

Tutustu myös näihin

Riisitunturin kansallispuisto

Riisitunturin kansallispuisto on erämaahenkistä tunturi- ja vaaraluontoa parhaimmillaan.

Muut retkikohteet

Lapin Taikamaa tarjoaa loputtomasti vaihtoehtoja omatoimiselle vaeltajalle.

Korouoma

Korouoma tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet retkeilyyn, luonnon tarkkailuun, kalastukseen ja luonnon käytön kulttuurihistoriaan tutustumiseen.

Esteetön matkailu

Posion majoituspalvelut ja käyntikohteet palvelevat myös liikuntarajoitteisia.