Luonto

Posion luonto tarjoaa elämyksiä vuoden ympäri

Posio on kuin Lappi pienoiskoossa. Tunturit, vesistöt, laajat suoalueet ja ikimetsät muodostavat yhdessä poikkeuksellisen monipuolisen tarjonnan, josta riittää nautittavaa pidemmäksikin lomaksi.

Posio johdattaa sinut Korouoman jylhään rotkolaaksoon, Riisitunturin huipulle tai vaikkapa Livojärven kauniille hiekkarannoille, joita Lapin Rivieraksikin kutsutaan. Kirintövaaran retkeilyreitit soveltuvat mainiosti koko perheen päiväretkikohteiksi.

Omatoimiselle vaeltajalle Posio tarjoaa loputtomasti vaihtoehtoja. Jos etsit upeita mutta helposti saavutettavia kohteita, Posio on juuri sinua varten. Palotunturin kaunis retkeilyreitti sijaitsee vanhojen metsien suojeluohjelma-alueella, ja johdattelee vaeltajan tunturin huipun autiotuvalle. Hirsiniemen ympyräreitti kulkee osittain rantojensuojelualueella ja osittain hiekkaharjun päällä tarjoten upeita näkymiä Livojärven kirkkaisiin vesistöihin. Lue lisää retkeilyreiteistä täältä.

Mikäli aikaa ja tarmoa riittää, vain tunnin ajomatkan päässä Posion keskustasta sijaitsevat Oulangan ja Syötteen kansallispuistot sekä Auttikönkään vesiputous ja luontopolku.

Riisitunturin kansallispuisto

Riisitunturin kansallispuisto on erämaahenkistä tunturi- ja vaaraluontoa parhaimmillaan.

Korouoma

Korouoma tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet retkeilyyn, luonnon tarkkailuun, kalastukseen ja luonnon käytön kulttuurihistoriaan tutustumiseen.

Kirintövaara

Kirintövaaran ulkoilualue sijaitsee Riisitunturin kansallispuiston eteläpuolella, välittömästi puistoon rajautuen.

Livojärven hiekkarannat

Livojärven puhtaat hiekkarannat houkuttelevat matkailijaa uintiin ja auringonottoon.

Muut retkikohteet

Lapin Taikamaa tarjoaa loputtomasti vaihtoehtoja omatoimiselle vaeltajalle.

Esteetön matkailu

Posion majoituspalvelut ja käyntikohteet palvelevat myös liikuntarajoitteisia.